Társoldalunk:

Kim Rasmussen szűkítette a női kézilabda-válogatott keretét

2018.11.13. 13:12

A júliusban junior világbajnok együttesből Háfra Noémi és Tóvizi Petra került be a magyar női kézilabda-válogatott szűkített, 18 fős keretébe, amely hétfőn kezdi a felkészülést a franciaországi Európa-bajnokságra.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kedden jelölte ki azokat, akikkel nekivág a november végi norvégiai Möbelringen Kupának, majd az azt követő kontinensviadalnak. A Bajnokok Ligája-győztes Győrből az utolsó szűkítésnél a sérülése után lábadozó Tomori Zsuzsanna, illetve Puhalák Szidónia is kikerült, így a világ legjobb klubcsapatát csak a kapus Kiss Éva képviseli majd.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjéről, Hornyák Dóráról hétfőn derült ki, hogy gyermeket vár, így ő nem szerepel a kontinenstornán, míg az Érd beállója, Kisfaludy Anett térdsérüléssel bajlódik.
"Néhány tapasztalt játékosunk mellett, akikkel már egy-két éve együtt dolgozunk, számos fiatal kap majd szerepet, és a Möbelringen Kupa remek alkalom lesz számukra, hogy megérezzék, milyen a világ legjobbjai ellen játszani" - idézte a szövetség közleménye a szakembert, aki a Möbelringen Kupa tanulságait figyelembe véve véglegesíti majd keretét.

Háfra Noémi (k) természetesen ott van Kim Rasmussen szűkített keretébenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Ami az Európa-bajnokságot illeti, az első célunk a csoportból való továbbjutás, ez ugyanis már a vb-selejtezőkre is kedvezőbb kiemelést jelent. A kontinenstorna számos játékosnak nagyszerű tapasztalatszerzési alkalom lesz, már nagyon várom, hogy megkezdjük a felkészülést" - jegyezte meg Rasmussen.

A kontinensviadal rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkör során két, a középdöntő alatt újabb kettő, majd a döntő hétvégén ismét két játékos cseréjére van lehetőség a 28 fős kereten belül.
A franciaországi Eb-n december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele Montbéliard-ban, a csoport első három helyezettje jut a Nancyban sorra kerülő középdöntőbe.

A magyar válogatott Eb-kerete:
kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr)
jobbszélsők:
Lukács Viktória (Ferencváros), Orbán Adrienn (Kisvárda)
jobbátlövők:
Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (Debrecen), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Tóth Gabriella (Érd)
beállók:
Mészáros Rea (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők:
Háfra Noémi (Ferencváros), Klivinyi Kinga (Ferencváros)
balszélsők:
Kazai Anita (Dunaújváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)