Társoldalunk:

Óriásit hajrázott, de nem nyert a Szeged a kézilabda BL-ben

2018.11.18. 18:40

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 33-33-as döntetlent játszott a dán Skjern csapatával a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, B csoport
MOL-Pick Szeged - Skjern HB (dán) 33-33 (14-15)
-----------------------------------------------
A Szeged gólszerzői: Sigurmannsson 7, Bánhidi, Källman 5-5, Bodó, Sostaric 4-4, Maqeuda, Balogh Zs., Bombac 2-2, Canellas, Gaber 1-1

A két csapat egy hete kiélezett csatát vívott egymással Dániában, melyből végül a Szeged jött ki győztesen (29-26).

A mérkőzés első gólját a dánok szerezték a negyedik percben, ezt követően viszont egyhuzamban négyet dobott a Szeged. Az előnyt sajnos nem sikerült megtartani, a 14. percben már egyenlő volt az állás, majd Söndergaard találatával a Skjern átvette a vezetést. A félidő közepén egymást hajkurászták a csapatok, hol a Szeged, hol a Skjern volt egygólos előnyben, de aztán a szünet előtti percekben a vendégek elléptek kettővel. A 30. percben mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, amiből a Szeged jött ki jobban: az utolsó támadásból Sostaric gólt lőtt, így sikerült minimálisra csökkenteni a hátrányt (14-15).

A második félidőt emberelőnyben kezdte a Szeged, és egy gyorsan kiharcolt büntetővel Sigurmannsson révén ki is egyenlített. Ezután a Skjern dobott négyet, és a lendületét még Juan Carlos Pastor edző időkérése sem tudta megtörni: állandósult a négygólos különbség.

A 40. percben a játékvezető kiállította Källmant a szegediektől, Sego viszont ziccert védett, és ez fordulópont volt a mérkőzésen. Bodó vezetésével a magyar csapat feljött egy gólra, majd sokadik próbálkozásra ki is egyenlített az 55. percben (29-29). Egy percre rá Sego védett nagyot, az ellentámadásból pedig Bánhidi gólt szerzett, így hosszú idő után ismét vezetett a Szeged. Az utolsó percekben gólra gól volt a válasz, 33-33-nál, 12 másodperccel a vége előtt Pastor időt kért, ami után a Szeged belőtte a győztes gólt, csakhogy pár tizedmásodperccel a játékidő végét jelző dudaszó után, így nem adták meg.