Rátgéber László Magyar Fiatalokért díjat kapott

Rátgéber László FOTÓ FOTÓTÉMA akció Pécs, 2008. március 23.
Rátgéber László, a pécsiek edzője taktikai utasításokat ad a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjében, a MiZo Pécs 2010 - MKB-Euroleasing Sopron találkozón Pécsett.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Pécs, 2008. március 23. Rátgéber László, a pécsiek edzője taktikai utasításokat ad a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjében, a MiZo Pécs 2010 - MKB-Euroleasing Sopron találkozón Pécsett. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
Magyar Fiatalokért díjat kapott Rátgéber László kosárlabdaedző. Az elismeréssel a fiatalokért kiemelkedő munkát végző szakemberek tevékenységét díjazzák. 

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a díjátadón azt mondta, hogy

olyan fiatalokra van szükség, akik megállják a helyüket az életben a saját mércéjükhöz képest, valamint a nemzeti és nemzetközi versenyben is.

Felelős, saját magukért és a közösség iránt is felelősséget vállaló fiatalokra van szükség – mondta.

Novák Katalin a díjazottakat méltatva azt mondta: Rátgéber László élete is olyan mintát mutat, amelyből jó merítkezni, nyomdokain jó járni, át tudta adni a sport iránti szenvedélyt, és bebizonyította, hogy a sport nem csak a fizikumot erősíti, hanem a szellem és a jellem formálásához is hozzájárul.

Rátgéber László 1966-ban született a szerbiai Újvidéken. Ő az egyetlen magyar kosárlabdaedző, aki a női és férfi felnőtt válogatottnak is volt a szövetségi kapitánya. Az irányításával nyílt meg idén Pécsen az utánpótlásnevelést segítő Nemzeti Kosárlabda Akadémia.