Társoldalunk:

Felemás napot zárt a női és a férfi curlingválogatott

2018.11.21. 22:17

A magyar férfi és női curlingválogatott szerda délelőtt egyaránt kikapott, majd délután javított a tallinni Európa-bajnokság B divíziójában.

A Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, Szarvas Kristóf összeállításban jégre lépő férfi csapat előbb a házigazda észtektől kapott ki 9-2-re úgy, hogy az utolsó két endet le sem játszották a felek. A magyarok aztán este a mezőnyben egyedüliként nyeretlen franciákat verték 7-6-ra, így három-három sikerrel és kudarccal várják a csoportkör csütörtöki zárását.

A viadal honlapja alapján a női válogatott délelőtt a Rókusfalvy Orsolya, Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett összeállításban csapott össze a norvégok legjobbjaival, s ugyancsak nyolc end után nyújtott kezet a 10-3-as győzelmet arató riválisnak. A feljutást célul kitűző magyar női csapat ezt követően 5-4-re felülmúlta Anglia négyesét, így négy-négy győzelemmel és vereséggel még van esélye a folytatást jelentő legjobb négy közé kerülnie, de ehhez a csütörtöki zárókörben mindenképpen nyernie kell a sereghajtó Szlovákia ellen.