Társoldalunk:

Óriási nemzetközi elismerést kapott női kosárválogatottunk klasszisa

2018.11.21. 10:29

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) honlapjának szakírója, Paul Nielsen legutóbbi cikkében a magyar női válogatott és a Sopron Basket kiválóságát, Fegyverneky Zsófiát méltatta - számol be a wbasket.hu.

Az elismert szakíró összegyűjtötte azon játékosokat, akik a nemzetközi szaksajtó és a sportág nyilvánossága előtt a véleménye szerint nincsenek kellően a figyelem középpontjában. Ennek megfelelően pedig szélesebb közönség nem értékelte eléggé eddigi pályafutásukat. Az összeállításban Anna Cruz (Dinamo Kurszk), Silvia Dominguez (Perfumerias Avenida), Anastaszija Veramejenka (Fenerbahce) és Elin Eldebrink (Perfumerias Avenida, a Szekszárdon játszó Frida Eldebrink ikertestvére) mellett Fegyverneky Zsófia nevével találkozhatunk.

Paul Nilsen a jegyzetében elismeri, hogy Fegyverneky Zsófia hazájában példakép. Bár képességei, hozzáállása alapján egyértelműen ott lenne a helye, de a kontinensen a „mainstream" európai sztár kategóriába nem került be - a szakíró meglátása alapján. A cikkben a Sopron Basket csapatkapitányának profizmusát dicséri. Felidézi, hogy amikor nem rég az U16-os Bajnokok Tornáján járt, látta Fegyverneky Zsófiát egyedül plusz edzésmunkát végezni.