Vágólapra másolva!
Harmadik felkészülési meccsén lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatott a norvégiai Möbelringen-kupán. Kim Rasmussenék két vereséggel kezdtek, a norvégoktól 25–19-re, a franciáktól 19–18-ra kaptak ki. Dánia ellen sem sikerült javítnai, az első félidőben nyolc gólt dobtunk, a vége 23-16 lett oda.

Vasárnap délelőtt jött a hír, hogy az amúgy is hiányos magyar válogatottban nem szerepelhet Klivinyi Kinga, akinek korábban sérült válla érzékennyé vált, ezért nem utazik el az Európa-bajnokságra sem. Kedden csatlakozik a kerethez a GVM Europe-Vác junior világbajnok játékosa, Lakatos Rita, valamint a Dunaújvárosi KKA irányítója, Szalai Babett.

A magyar válogatott kapujában Janurik Kinga kezdett. Az Érd kapusa védéssel kezdte a meccset, a gólok sorát pedig Pálos-Bognár Barbara nyitotta. A dánok nagy nehezen fordítani tudtak, miközben mindkét oldalon szokatlanul sok volt a kapufát eltaláló lövések száma.

A magyar csapatban Tóth Gabriella és szélről Schatzl Nadine is eredményes volt, majd Planéta Szimonetta hetesével sikerült egyenlíteni (4-4).

A dánok egy szép cunderrel újra vezetést szereztek majd Planéta és Kiss Nikolett góljaival újra vezettünk (5-6).

Az előny érthetetlenül a Rasmussen-csapatot blokkolta, a dánok zsinórban három gólt szereztek, ami után az időkérés sem segített, jött a negyedik is (9-6).

Orbán egy üreskapus góllal hozta közelebb a mieinket, majd Planéta gólja után újra csak egy volt közte. A félidőt még egy dán gól zárta, így 10-8-cal fordultak a csapatok. A norvégok elleni hat félidei dobott gólt sikerült felülmúlni, de ez így is nagyon kevés volt.

A második félidő magyar emberelőnnyel és egy Tóth által belőtt hetessel kezdődött. A kapunkban Kiss Éva bravúrokkal mutatkozott be, majd Tóvízi Petra lövésével sikerült egyenlíteni (10-10).

A dánok egy hetes után újra vezettek, Pálos-Bognár kiállítása után pedig Planéta hátrányból lőtt átlövésgólt. Egy dán találat után kiss Nikolett egyenlített,

Offendal belőtt hetese után Kiss Éva fogott két ziccert is, de elöl semmi nem sikerült. Kiss egy kapufáról kipattanó hetest sarkazott a kapujába.

Kim Rasmussen Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

16-12-nél újra időt kellett kérnie Rasmussennek, Kazai Anita pedig gólt lőtt a rövid szünet után, majd egy újabb Kiss-bravúr után Tóvízi is betalált. Újabb két dán gól következett, majd Planéta szépített egy átlövés után (18-15).

Az utolsó tíz perc 20-15-ről indult, egy hosszú gólcsendet zárt le Szabó Laura üreskapus találata, de ez is csak a 21-16-hoz volt elég.

A meccset végül kettősemberhátrányban fejeztük be, Kiss Éve még egy hetest védett az utolsó pillanatokban, így lett a vége 23-16 a dánoknak.

Dánia-Magyarország 23-16 (10-8)
a magyar gólszerzők: Planéta 5, Tóth G., Kiss N., Tóvizi 2-2, Pálos-Bognár, Schatzl, Orbán, Kazai, Szabó L. 1-1

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

A nap másik mérkőzésén:
Norvégia-Franciaország 23-21 (14-9)
A torna végeredménye: 1. Norvégia 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Dánia 2, 4. Magyarország 0