Vágólapra másolva!
A Grundfos Tatabánya KC 27-27-es döntetlent játszott a holland OCI-LIONS vendégeként a férfi kézilabda EHF-kupa-selejtezőjében, a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján, ezzel továbbjutott a csoportkörbe.

Eredmény, férfi EHF-kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
OCI-LIONS (holland) - Grundfos Tatabánya KC 27-27 (12-12)
a Tatabánya legeredményesebb játékosai: Szöllősi B. 7, Grigoras, Juhász Á. 5-5, Vujovic 3
Továbbjutott: a Tatabánya 58-45-ös összesítéssel.

Mivel a magyar csapat egy héttel ezelőtt hazai pályán 31-18-ra győzött, a párharc visszavágója csupán formalitásnak tűnt. A Tatabánya montenegrói balátlövője, Milos Bozovic bokasérülés miatt nem léphetett pályára.

Jól kezdtek a vendégek, előbb tartották a döntetlenkörüli állást, majd Szöllősi Balázs vezérletével két góllal elléptek (5-7). A hajrában egy 3-0-s sorozattal fordítottak a hollandok,

a szünetben pedig 12-12 volt az állás, ami a Tatabányának tökéletesen megfelelt.

Csoportkörbe jutott a Tatabánya a férfi kézilabda EHF-kupában Forrás: tatabanyahandball.com

A szünet után is folytatódott a változatos küzdelem és hullámzó játék, kettesével-hármasával szerezték góljaikat a csapatok. A hajrában sem alakult ki kétgólosnál nagyobb különbség,

sőt a vendégeknek a legvégén egyenlíteniük is sikerült.

A Balatonfüred házigazdaként 32-29-re nyert a cseh Baník Karviná ellen a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjében, a harmadik forduló vasárnapi visszavágóján, és kettős győzelemmel jutott a csoportkörbe.

Eredmény, férfi EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Balatonfüredi KSE-Baník Karviná (cseh) 32-29 (17-16)
a Balatonfüred legeredményesebb játékosai: Máthé 9, Zdolik, Szita 6-6, Kemény 4
Továbbjutott: a Balatonfüred kettős győzelemmel, 66-62-es összesítéssel.

A magyar csapat egy héttel ezelőtt 34-33-ra győzött idegenben, és Máthé Dominik vezérletével a párharc visszavágóját is remekül kezdte (5-2). A következő öt hazai gólt kivétel nélkül Zdolik Bence dobta (8-4), és a magabiztos kezdésnek köszönhetően megnyugtató előnyt dolgozott ki csapatuk. Támadásban nem volt könnyű dolguk, mert

a csehek időnként rendkívül szokatlan formációt alkalmaztak védekezésben, három emberüket is feltolták a térfelük közepére.

A magyar csapat fölényes vezetését (15-9) követően megakadt a támadójátéka, a Baník Karviná egy 5-0-s sorozattal felzárkózott, így a Balatonfüred csupán egy góllal vezetett a szünetben. A második félidőt egy 6-1-es szériával kezdte a magyar együttes, ellenfelét azonban ez sem törte meg, és kilenc perc alatt 6-0-s sorozattal válaszolt, és 2-2-t követően egyenlített. A játékvezetők furcsa felfogásban tevékenykedtek, engedték a szokásosnál is keményebb, durva játékot, ehhez a fürediek nehezen alkalmazkodtak.

A csehek a hajrában sem tudták átvenni a vezetést, így a Balatonfüred nagy csatában, kettős győzelemmel jutott tovább.

A 16 csapatos csoportkör sorsolását csütörtökön rendezik Bécsben, a mérkőzéseket pedig február 9. és március 31. között játsszák.