Társoldalunk:

A magát a francba zavaró edző most a játékosait küldené haza

2018.12.03. 07:15

A női kosárlabda NB I-ben szereplő Cegléd együttesének szlovák vezető edzője, Peter Jankovic előbb úgy csinált, mint aki lemondott, majd maradt, és most a játékosait küldené haza.

November 11-én a hazai pályán játszó Cegléd 89-71-re kapott ki a Vasastól. Jankovic edző a meccs után a Nemzeti Sportban a következőket mondta: "Elismerésem ellenfelünknek, amely sok energiával játszva mindenképpen nyerni akart, és megmutatta a profi játékosainknak, hogyan kell kosárlabdázni. Nálunk valami nem volt rendben, és valószínűleg az utolsó mérkőzésem volt ez Cegléden, mert egy lélektelenül játszó csapat, amelyik nem akar nyerni, semmilyen meccset nem tud megnyerni."

Gondolná az ember, a mester lemondott. Ám erről nem jött hír. Csak arról, hogy vasárnap ezúttal a BEAC nyert Cegléden bajnokit, a fővárosi csapat 79-76-ra nyert. A hazai csapat kispadján még mindig Peter Jankovic ült. Ezúttal sem fogta vissza magát.

"Nehéz bármit is mondani. Csütörtökön az Európa-kupában a német bajnok ellen jól játszottunk, erre három nappal később teljesen mást mutat a csapat.

Ellenfelünk jól és szívből játszott, de a mi csapatunknak nincs lelke. Akinek gondja van, pakoljon össze nyugodtan és menjen haza, mert lélek és küzdés nélkül senki ellen sem tudunk mérkőzést nyerni.

Tehát a korábban majdnem lemondott edző mégis maradt, de most a játékosokat zavarná el, akik azonban maradni fognak, így kíváncsian várjuk a Cegléd következő hazai meccsét az MTK ellen.

22-0: Ez sem mindennapi
A bajnok Sopron Basket együttese a PEAC-Pécs elleni bajnoki mérkőzés második negyedében 22 pontot dobott és egyet sem kapott. Az Euroligában bravúros salamancai győzelem után sem állt le tehát Roberto Iniguez csapata, amelynek legjobbja a 17 pontot, közte 3 triplát hintő Weninger Virág lett.