Társoldalunk:

Több statisztikai mutatóban is az elmezőnyhöz tartozunk a kézi-Eb-n

2018.12.06. 19:37

A kézilabda Európa-bajnokság honlapján közölt adatok szerint a kapusok között Bíró Blanka, a védőknél Planéta Szimonetta áll előkelő helyen a rangsorban - írja a nemzetisport.

Bíró 36 százalékos védési mutatóval dolgozik a tornán, ami a harmadik legjobb a svéd Filippa Idéhn (38 százalék) és a román Iulia Dumanska (40 százalék) mögött. Ugyanezen a listán Kiss Éva a hetedik (33 százalék), viszont ha csak a heteseknél nyújtott teljesítményt vesszük figyelembe, akkor még jobb a mérlege, 12-ből ugyanis hatot megfogott (ezzel a szlovén Branka Zec mögött második).

Kiss Éva eddig hat büntetőt fogott az Eb-nForrás: AFP/Sebastien Bozon

Planéta Szimonette a román Gabriela Perianuval és az orosz Anna Szennyel egyetemben a legjobb védő az Eb-n, a négy blokkja mellett két labdaszerzést tud felmutatni. A támadómutatókban Háfra Noémi jeleskedik, eddig összesen 15 gólt dobott, ezzel a kilencedik helyen áll a góllövőlistán. Gólpasszból 11 van neki, csakúgy mint a csapatkapitány Kovacsics Anikónak. Háfra tehát a kanadai táblázaton (gól, gólpassz mutató) 26 ponttal áll, amivel az ötödik a vonatkozó rangsorban.

A csapatstatiszikákban sem vagyunk rosszak, Kim Rasmussen csapata 162 támadást vezetett, ebből 81 gólt dobott, ami 50 százalékos hatékonyságot jelent. A klasszikus átlövéseket tekintve nem tartozunk az élmezőnybe, de a betöréses és a szélről szerzett gólok tekintetébenholtversenyben az élen állunk.A magyar válogatott második helyen jutott tovább a C csoportból a középdöntőbe, ahová két pontot visz magával.