Társoldalunk:

Kidőlt a Märcz-csapatból Vogel Soma kapus

2018.12.08. 12:55

Vogel Soma megbetegedett, így nem védhet a válogatottban Málta legjobbjai ellen a vízilabdázók hétfői világliga-selejtezőmeccsén Szombathelyen.

A hazai sportági szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya Csoma Kristófot, a Miskolc kapusát hívta meg a keretbe. Az alapemberek közül így Vogel mellett a kapustárs Nagy Viktor, a mezőnyjátékosok közül pedig Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányozni fog.

Vogel Soma (pirosban) betegség miatt került ki a keretbőlForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Varga és Hárai több mint egy év szünet után tért vissza a válogatottba, és nagy szerepe volt abban, hogy a gárda a németeket (17-9) és az oroszokat (15-8) is magabiztosan győzte le az első két fordulóban.

A Málta elleni összecsapás 17.30 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Csoma Kristóf (PannErgy-Miskolci VLC), Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VLC)

A magyarok további programja:
december 10.: Magyarország-Málta
január 29.: Németország-Magyarország
február 19.: Magyarország-Oroszország
március 12.: Málta-Magyarország

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 3 (32-26), 3. Oroszország 3 (26-20), 4. Málta 0