Társoldalunk:

A norvégok eldöntötték, hogy bejutunk-e az kézi-Eb elődöntőjébe

2018.12.12. 17:53

A címvédő norvég női kézilabda-válogatott hét góllal legyőzte Spanyolország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó, szerdai játéknapján.

A pont nélküli spanyolok számára már nem volt tétje a Nancyban rendezett mérkőzésnek, a norvégoknak viszont mindenképpen nyerniük kellett, hogy életben tartsák továbbjutási esélyeiket. Egy 5-0-s sorozatnak köszönhetően a spanyol csapat a 10. percben már 7-4-re vezetett, de öt perc alatt fordított a címvédő, amely a szünetben egygólos előnyben volt, a második félidő elején pedig két 4-1-es szériával eldöntötte a meccset.

A mezőny legjobbjának a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég irányítóját, a válogatott csapatkapitányát, Stine Oftedalt választották, aki 13 lövésből nyolc gólt dobott. Győri csapattársai közül Kari Brattset egy, Veronica Kristiansen két találattal zárt.

Ahogy Emilie Hegh Arntzen (labdával) és a norvég válogatott elsöpörte a spanyolokatForrás: AFP/Sebastien Bozon

A spanyolok közül a Ferencváros balátlövője, Nerea Pena kétszer, a Siófok jobbátlövője, Mireya González Álvarez háromszor volt eredményes.

Újabb sikerükkel a skandinávok biztosították továbbjutásukat, de a hátralévő két meccs eredményétől függ, hogy az elődöntőbe kerülnek, vagy az ötödik helyért játszhatnak, ugyancsak Párizsban.

A II. csoport 18 órakor kezdődő mérkőzésén a magyar válogatottnak legalább 19 góllal kellene legyőznie Romániát, hogy biztosan az elődöntőbe jusson, és legalább 11 találattal, hogy az ötödik helyért folytathassa. Amennyiben a késő esti találkozón a németek egy vagy két góllal legyőzik Hollandiát, a magyarok 12 gólos sikerrel elődöntősök lesznek.

Nantes-ban, az I. csoportban a dánok meglepetésre szoros csatában legyőzték Montenegrót, ezzel biztossá vált, hogy az olimpiai címvédő oroszok mellett a világbajnok franciák jutnak a legjobb négy közé.

Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
I. csoport (Nantes):
Dánia-Montenegró 24-23 (15-11)
később:
Svédország-Oroszország 18.00
Szerbia-Franciaország 21.00

II. csoport (Nancy):
Norvégia-Spanyolország 33-26 (18-17)
később:
Magyarország-Románia 18.00
Hollandia-Németország 21.00