Társoldalunk:

A kézi-Eb egyik legnagyobb sztárjával erősít a Győri Audi ETO

2018.12.15. 16:17

Külföldi sajtóhírek szerint a franciaországi Európa-bajnokság záró napja előtt Párizsban aláírta szerződését Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával a kontinensviadal egyik legnagyobb sztárja, a román Crina Pintea.

A Gazeta Sporturilor és a román DIGI Sport is arról számolt be, hogy a magyar csapat kifizeti a francia Paris 92 által kért 50 ezer eurós (15 és fél millió forintos) kivásárlási árat, így a 28 éves beállósra már januárban számíthat BL-címvédő.

Kovacsics Abikó (b) és Szabó Laura (j), valamint Crina-Elena Pintea, a román csapat játékosa a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én. Magyarország-Románia 31-29. MTI/Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

A 192 cm magas és 85 kilós játékos jelenleg a hollandok elleni bronzmeccsre készül a román válogatottal, amelyben már 32 gólnál jár az Eb-n, méghozzá 64 százalékos lövéshatékonyság mellett, ráadásul ő volt a legtöbbet a pályán a csapatából.