Csatlakozott legnagyobb sztárja a vb-címvédő keretéhez

handball TOPSHOTS Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP HEADSHOT CLOSE UP ACTION AMERICAN SHOT
France's Nikola Karabatic jumps to shoot on goal during the match for third place of the Men's 2018 EHF European Handball Championship between France and Denmark on January 28, 2018 in Zagreb. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az irányító Nikola Karabatic csatlakozott a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő francia válogatotthoz szombaton.

A Paris Saint-Germain 34 éves játékosának jobb lábát október közepén megoperálták, mert a szezon eleje óta fájdalmakra panaszkodott a nagylábujj ízületénél kialakult bütyök miatt. Az operáció után legalább négy hónapos kihagyást jósoltak neki az orvosok, ezért nagy meglepetésnek számít, hogy csatlakozott a világbajnoki címvédő keretéhez.

Egy félig egészséges Karabatic is jobb a semminél Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Didier Dinart szövetségi kapitány elmondta, a kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Karabatic rendkívül fontos játékosa csapatának, de csak az edzéseken derül majd ki, hogy pályára is léphet-e az egy hét múlva kezdődő középdöntő mérkőzésein.

A sportági szaksajtó szenzációként számolt be a világ egyik legjobb kézilabdázójának visszatéréséről, a handball-planet.com portál például a The King is back!, vagyis A király visszatér! című cikkében úgy fogalmaz:

"csoda történt", hogy Karabatic néhány nappal ezelőtt újrakezdhette az edzéseket klubjánál.

Amennyiben a tapasztalt játékos valóban pályára lép, ez lesz a nyolcadik világbajnoksága.

A francia válogatott a berlini A csoportban 24-22-re legyőzte Brazíliát az első forduló pénteki játéknapján, szombaton pedig Szerbiával találkozik.