Társoldalunk:

Lékai Mátét meglepte Angola, de csak a győzelem lehet a cél

2019.01.13. 09:46

A magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója, Lékai Máté szerint az argentinok elleni első világbajnoki mérkőzésen elért döntetlen alkalmával a védekezés nagyjából rendben volt, de a lerohanásokból és a szélről szerzett gólok tekintetében egyértelműen fejlődnie kell a csapatnak, amelynek csak egy célja lehet az igencsak összeszokott Angola ellen.

„A védekezés jobban ment, de abban is van hova fejlődni, de egy jó védekezésből meg könnyű gólokat kéne lőnünk, mert hat a hat ellen nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Láttuk ezt a svédek meccsén is, ahol a skandinávok azzal tudták legyőzni Egyiptomot, hogy lerohanásból több gólt dobtak” – mondta Lékai a csapat szombati edzésén, majd a vasárnapi ellenfélről, Angoláról is szót ejtett az M4 Sportnak.

Lékai Máté (b) és az argentin Nicolas Bonanno a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen KoppenhágábanForrás: MTI/Illyés Tibor

„Nem láttam korábban Angolát játszani. Számomra meglepetés volt, hogy megverték Katart. Összeszokottak, hiszen 12 játékosuk is egy klubban szerepel, de nekünk csak egyetlen célunk lehet, hogy megszerezzük az első győzelmünket.

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban pénteken meglepetésre csupán 25-25-ös döntetlent játszott a dél-amerikai kontinensbajnok Argentínával, míg az afrikai ellenfél meglepetésre 24-23-ra legyőzte Katart. Vasárnap 18 órától tehát Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.