A magyar csoportban szereplő Egyiptom először nyert a kézi-vb-n

handball TOPSHOTS Horizontal WORLD CHAMPIONSHIP BUST CLOSE UP ACTION
Egypt's Yehia Elderaa and Qatar's Ameen Zakkar vie for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group D handball match between Qatar and Egypt at the Royal Arena in Copenhagen on January 13, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyiptom válogatottja két góllal legyőzte az argentin csapatot a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, a magyar érdekeltségű D csoportban, Herningben.

Ez volt a Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis által irányított afrikai csapat első sikere az idei világbajnokságon.

Egyiptom megszerezte első győzelmét a kézi-vb-n Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az A csoportban a németek és az oroszok 22-22-es döntetlent játszottak egymással, utóbbi válogatottban a MOL-Pick Szeged irányítója, Dmitrij Zsitnyikov két gólt lőtt.

A B jelű hatosban a Horvátország-Macedónia találkozón az esélyesebb horvátok kilenc góllal diadalmaskodtak. A győztes együttesben a Grundfos Tatabánya jobbátlövője, Jakov Vrankovic kétszer volt eredményes, és a Szeged kapusa, Marin Sego is szerzett egy gólt. Az ellenfélnél a Veszprém macedón balszélsője, Dejan Manaszkov csapata legeredményesebbjeként hat találatig jutott.

Eredmények, csoportkör, 3. forduló:
D csoport (Koppenhága):
Egyiptom-Argentína 22-20 (8-9)
Magyarország-Katar 32-26 (16-11)
Svédország-Angola 37-19 (19-14)