Fölényes győzelmet arattak a norvégok, bejutottak a középdöntőbe

Norvégia, kézilabda
Középdöntőben a norvégok, fölényes győzelmet arattak a chileiek fölött
Vágólapra másolva!
Brazília válogatottja kedden 25-23-ra legyőzte Oroszország csapatát, Tunézia 24-20-ra nyert Szaúd-Arábia ellen, az egyesített koreai válogatott két góllal kikapott Szerbia csapatától, a norvégok 41-20-ra legyőzték Chilét, míg a társrendező német válogatott 25-25-ös döntetlent játszott kedden a címvédő francia csapattal a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában.

A dél-amerikaiak többször is négy-öt góllal elhúztak ellenfelüktől, és bár az oroszok egy ideig rendre felzárkóztak, a hajrában nem volt esélyük a győzelemre, így két döntetlen és egy siker után első alkalommal veszítettek az A csoportban.

A brazilok két góllal verték az oroszokat a kézi-vb-n Forrás: AFP/Odd Andersen

A MOL-Pick Szeged orosz légiósa, Dmitrij Zsitnyikov tíz lövésből hat gólt dobott a berlini találkozón.

Sikerével Brazília nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Tunézia két vereséggel kezdett a C csoportban, de mivel kedden már másodszor nyert, közel került a középdöntőbe jutáshoz.

A pont nélküli, sereghajtó Szaúd-Arábia már biztosan az alsóházi rájátszásban, az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

Megint kikapott az egyesített koreai kézilabda-válogatott Forrás: AFP/Odd Andersen

Korea sokáig vezetett - a második félidő közepén még három góllal -, de a szerbek a hajrában egy 6-1-es sorozattal fordítottak. Az egyesített koreai csapat negyedszer veszített, az európai együttes viszont első alkalommal nyert az A csoportban.

Az előző vb-n ezüstérmes norvégok kétszer tíz, egyszer 19, most pedig 21 góllal győztek a C csoportban. A súlyos vereség ellenére a mezőny legeredményesebb játékosa a chilei Esteban Salinas volt, aki tíz lövésből kilenc gólt dobott.

Az európai együttes ezzel már biztosan középdöntős.

Középdöntőben a norvégok, fölényes győzelmet arattak a chileiek fölött Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A franciák a 19. percben vezettek először, és mivel mindkét védelem kiválóan működött, a megszokottnál kevesebb gól született az első félidőben. A németek egy 3-0-s sorozattal fordítottak, és a rendkívül színvonalas meccsen szinte végig vezettek. Fél perccel a vége előtt a kétgólos győzelemért támadhattak a társrendezők, de hibáztak, a címvédő viszont egy másodperccel a dudaszó előtt Timothey N'Guessan góljával egyenlített.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Telekom Veszprém francia légiósa, Kentin Mahé volt, aki 11 lövésből kilenc gólt dobott.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló
A csoport (Berlin)
Németország-Franciaország 25-25 (12-10)
Brazília-Oroszország 25-23 (15-10)
Szerbia-Korea 31-29 (14-16)

C csoport (Herning):
Dánia-Ausztria 28-17 (11-8)
Tunézia - Szaúd-Arábia 24-20 (12-8)
Norvégia-Chile 41-20 (21-12)