Rossz szájízzel hagyja el a válogatottat a lecserélt irányító

CSÁSZÁR Gábor
Koppenhága, 2019. január 13. Császár Gábor (j) és az angolai Elsemar Pedro a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Angola mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 13-án. A magyar válogatott 34-24-re győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hazautazik a dán-német közös rendezésű olimpiai kvalifikációs tornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója, Császár Gábor, akinek a helyére a szakvezetés Szita Zoltánt nevezte péntek este.

A Csoknyai István, Vladan Matics kapitánypáros a pénteki edzés után hozta meg a döntést arról, hogy kihasználják a magyar válogatott utolsó cserelehetőségét, és az irányító Császár Gábor helyére a balátlövő Szita Zoltánt nevezték be.

„Már a felkészülési meccseken sem mutathattam meg, hogy sokat tudnék segíteni, majd a vébén is csak perceket kaptam, pedig néha tehermentesíthettem volna a hatvan perceket, jól játszó Lékai Mátét. Nem jó szájízzel hagyom itt a keretet" – mondta el Császár Gábor a Nemzeti Sportnak. Az irányító úgy fogalmazott a lapnak, méltatlannak érzi, annak ellenére sem érzett és kapott bizalmat, hogy jó formában, örömmel érkezett a válogatotthoz.