Társoldalunk:

Reggel hazajött fia születésére, este hét gólt lőtt Tunéziának Lékai Máté

2019.01.20. 21:47

Az biztos, hogy Lékai Máté soha nem fogja elfelejteni 2019. január 20-át, ugyanis a magyar válogatott egyrészt az ő remek játékának is köszönhetően legyőzte Tunéziát a kézilabda-vébén, de ami még ennél is fontosabb, vasárnap reggel a meccs előtt megszületett kisfia, és ő is ott lehetett.

A magyar válogatott szombaton három góllal kikapott a házigazda dánok ellen a középdöntő első meccsén. Lékai Máté a meccs után hazament a szállodába, majd másnap, azaz vasárnap hajnalban felszállt az első budapesti gépre Billundban, hogy hazasiessen kisfia születésére.

Reggel ugyanis kedvese életet adott első gyermeküknek, Noénak, a válogatott irányítója pedig mindenképp szeretett volna jelen lenni, érthető módon. A csodálatos esemény után azonnal visszarepült Dániába, ahol fantasztikus játékkal, hét góllal segítette Magyarországot a Tunézia ellen 26-21-re megnyert meccsen, őt pedig megválasztották a mérkőzés legjobbjának.

A játékos rendkívül boldogan nyilatkozott a dán TV2-nek:

Életem legjobb napja ez! Ennél nagyszerűbb nem lehetne! Nyertünk, apa lettem, boldog vagyok! Nagyon nehéz volt, szinte semmit sem aludtam, hiszen játszottam az előző mérkőzésen, a meccs után meg nem jön álom a szememre, ezt követően jött nagyon korán a hazaút és a repülés. De visszaértem és nyertünk! Ami reggel történt, az a legfontosabb. Ami délután, az a második legfontosabb.

(forrás: nso)