Vágólapra másolva!
Spanyolország szerezte meg a hetedik helyet, és ezzel a lehetőséget az olimpiai selejtezőn való indulásra a dán-német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a szombati helyosztón legyőzte Egyiptomot. Az ötödik helyen Svédország válogatottja végzett, miután hat góllal legyőzte Horvátország csapatát.

A Herningben rendezett összecsapás első félidejében az észak-afrikaiak - akik a magyarokat és a tunéziaiakat megelőzve végeztek negyedikként a középdöntős csoportban - remekül tartották magukat, olyannyira, hogy a szünetre egygólos vezetésüknél vonulhattak el a csapatok.

A spanyolok megszerezték a lehetőséget az az olimpiai selejtezőn való indulásra Forrás: AFP/Bo Amstrup/Bo Amstrup

A második játékrészben egy ideig maradt a szoros állás, utána azonban a spanyolok magasabb sebességfokozatba kapcsolva négygólos előnyre tettek szert. Az egyiptomiak a félidő közepén többször is felzárkóztak kéttalálatnyira, a hajrá azonban a spanyoloké volt, akik végül öt góllal győztek.

Az ötödik helyen Svédország válogatottja végzett,

miután a szombati helyosztón hat góllal legyőzte Horvátország csapatát. A horvátok egyszer sem vezettek a herningi mérkőzésen, az Európa-bajnoki ezüstérmes skandinávok végig magabiztosan játszva nyerték meg a meccset.

A Telekom Veszprém légiósai közül a svéd beálló, Andreas Nilsson öt, a horvát balszélső, Manuel Strlek két gólt szerzett. A Grundfos Tatabánya horvát jobbátlövője, Jakov Vrankovic háromszor volt eredményes.

Eredmények:
az 5. helyért: Svédország-Horvátország 34-28 (16-13)
a 7. helyért: Spanyolország-Egyiptom 36-31 (17-18)