Társoldalunk:

Megdöbbentő jelenet játszódott le a magyar kosármeccsen - videó

2019.01.28. 22:35

A férfi kosárlabda NB I-ben szombaton rendezett Naturtex-SZTE Szedeák-Zalakerámia ZTE meccsen a vendégek edzője, Bencze Tamás eltolta, fellökte Nenad Sulovicsot, a szegedi együttes szerb játékosát, aki hanyatt esett.

A mérkőzés harmadik negyedében, 42-54-nél büntetőhöz készülődtek a hazaiak, amikor Bencze Tamás, a vendégek edzője magához hívta játékosait egy gyors taktikai értekezletre. Ezt észrevette Nenad Sulovics is, a szegediek szerb centere, aki odament hallgatózni. Bencze ezt előbb szóvá tette, majd bal kézzel lökött egyet a légióson, aki ettől hanyatt esett. A játékvezetők videózás után úgy döntöttek, hogy mindkét fél technikai hibát kap – írta a bb1.hu. 

„Nem tiltja szabály, hogy ne állhatna az ellenfél játékosa akár a mi kispadunk elé is a pályán – ismerte el Bencze Tamás a zaol.hu-nak.

Bencze Tamás szerint provokálta a szegedi légiósForrás: Pezzetta Umberto

"Vannak viszont íratlan szabályok, s mondjuk ki, van sportszerűség is. A holtidőben, amíg a büntetőztünk, pár dolgot mondtam a játékosoknak, ekkor állt oda Sulovics, amit nem tudok másként felfogni, minthogy provokált minket. Először szóltam neki, hogy nincs keresnivalója ott, de mintha meg sem hallotta volna. Akkor eltoltam kissé, amitől ő, némi fáziskéséssel, hanyatt dobta magát."

"Természetesen létezik vagányság a pályán, de nem minden az. Két éve, amikor Ubilla nálunk játszott, egy alkalommal ő is odaállt a körmendiekhez. Akkor neki is elmondtam: nem tartottam jónak az ötletét... Visszatérve a mostani esethez, Sulovic színészkedésért kapott technikait, én pedig azért, mert az oldalvonalon belülre léptem, amikor élő volt a labda. Vitán felül áll: jó döntést hoztak a játékvezetők" – tette hozzá az edző.