Fiatal keret utazik a szlovéniai jégkorong-tornára

Vágólapra másolva!
Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 27 játékost, köztük öt újoncot hívott be a magyar jégkorong-válogatott keretébe, amely jövő csütörtöktől szombatig a bledi nemzetközi tornán szerepel.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a védő Fejes Nándor és Kiss Roland, valamint a csatár Horváth Bálint, Kiss Patrik és Szita Donát korábban még nem szerepelt a nemzeti együttesben, míg a kapus Arany Gergely csupán egy mérkőzésen jutott lehetőséghez.

Fiatal keret utazik Szlovéniába Forrás: MJSZ

A keretbe hat magyar klub játékosai kaptak meghívót, a hokisok közül hétnek van világbajnoki tapasztalata, míg egyedüli légiósként ezúttal a Svédországból érkező Horváth Bálint bizonyíthat.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, melyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott programja:
február 7., csütörtök: Magyarország-Szlovénia 19.30
február 8., péntek: Magyarország-Fehéroroszország 16.00
február 9., szombat: Magyarország-Olaszország 16.00

A magyar keret:
kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Rajna Miklós (MAC Újbuda)
hátvédek:
Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Kovács Bronson (DEAC), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Nagy Nilan (UTE), Szabó Bence (Fehérvári Titánok), Szaller Márk (UTE), Varga Arnold (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)
csatárok:
Benk András (UTE), Horváth Bálint (Rögle BK), Kiss Patrik (Fehérvári Titánok), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Németh Attila (DEAC), Odnoga Mátyás (MAC Újbuda), Pavuk Attila (FTC-Telekom), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sági Martin (UTE), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Szita Donát (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vincze Péter (UTE)