Drámai BL-csatában vette el a Fradi Görbiczék hibátlan mérlegét

Érd, 2019. február 2. A ferencvárosi Mészáros Réka Rea (k, elöl), valamint a győri Cornelia Nycke Groot (k, hátul) és Veronica Kristiansen (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen Érden 2019. február 2-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati magyar rangadóján a címvédő Győri Audi ETO KC 32-32-s döntetlent játszott a fantasztikusan játszó Ferencváros ellen Érden, így Danyi Gábor együttese már nem hibátlan. 

Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 32-32 (16-15)
Gólszerzők: Klujber 7, Háfra 6, Mészáros 5, Pena 4, Klivinyi, Lukács 3-3, Schatzl, Márton 2-2, illetve Groot 8, Oftedal, Kristiansen, Hansen 5-5, Knedlikova, Bódi 2-2, Pintea, Puhalák, Tomori, Görbicz, Brattset 1-1

A két csapat legutóbb január 2-án a bajnokságban játszott egymással, akkor a házigazda győriek 39-33-ra győztek. A nemzetközi porondon eddig csak kétszer találkoztak: 2016 áprilisában a BL negyeddöntőjében a Győr vendégként 31-18-ra, otthon pedig 40-23-ra nyert.

A meccs egyértelmű esélyese most is a Győr volt,

amely az elmúlt hétvégén, a középdöntő első fordulójában remek játékkal 36-27-re nyert a román CSM Bucuresti ellen, de a fővárosiak is sikerrel kezdték a középdöntőt, viszont a német bajnok Thüringer HC otthonában 35-32-re megnyert meccsen szokatlanul gyengén védekeztek.

A Győrnél Fodor Csenge váll-, a brazil Eduarda Amorim boka-, a norvég Nora Mörk pedig térdsérülés miatt nem állhat Danyi Gábor vezetőedző rendelkezésére, a Ferencvárosnál pedig továbbra is hiányzott sérülés miatt a holland Danick Snelder és a Bobana Klikovac, Djurdjina Malovic montenegrói duó.

A győri Görbicz Anita (b2) és Stine Bredal Oftedal (j), valamint a ferencvárosi Klujber Katrin Gitta (j2) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen Érden 2019. február 2-án Forrás: MTI/Mónus Márton

A meccs óriási tempóban kezdődött, de a szélsők mindkét oldalon hibáztak, így a második perc végéig kellett várni az első góljára, Nycke Groot volt az eredményes. Ám a Fradi nem illetődött meg, és a 4. percben Kivinyi Kinga találatával már a hazai csapatnál volt az előny (3-2). Hihetetlen ütemben termelték a gólokat a csapatok a folytatásban is,

az 5. percben 4-4-es állást mutatott az eredményjelző, mindezt úgy, hogy Görbicz Anita elrontotta az első két lövését.

Ezt követően a két kapus is elkezdett találkozni a labdákkal, így annak ellenére megtorpantak az együttesek, hogy a védekezéssel továbbra is akadt bőven gond mindkét oldalon, így a 10. minutumban 6-6 volt az állás, majd Háfra Noémi találatával már a Fradinál volt az előny (7-6). A „flúgos futam" tovább folytatódott, a 13. percben Mészáros Rea góljának köszönhetően tartotta egygólos előnyét az FTC,

sőt nem sokkal később Háfra lövése után már kettővel ment a fővárosi klub (10-8).

A Győr a folytatásban sem találta Elek Gábor csapatának az ellenszerét, a 18. percben jött is a győri időkérés, mivel Klivinyi góljával már 12-9-re vezetett a Fradi. Hiába jött a fejmosás, a zöld-fehérek fantasztikusan játszottak, Görbicz lövései pedig továbbra sem sikerültek, így két-három gólos különbségek váltották egymást, sőt, a 23. percben már négy góllal vezetett a Ferencváros. Viszont három gyors hazai hiba után egy gólra zárkózott fel pillanatok alatt az ETO (15-14), így nem volt meglepő, hogy Elek is azonnal időt kért. Ezt követően percekig nem esett gól egyik oldalon sem, ezt Lukács Viktória szakította meg a 28. percben (16-14).

Végül Jana Knedlíková szélsőgólja után egygólos hazai előnnyel (16-15) vonultak a csapatok az öltözőbe.

A ferencvárosi Mészáros Réka Rea (k, elöl), valamint a győri Cornelia Nycke Groot (k, hátul) és Veronica Kristiansen (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen Forrás: MTI/Mónus Márton

Kitűnően kezdte a Fradi a második félidőt is, gyors két góllal 18-15-re lépett el Márton Gréta lerohanása után. A 32. percben Háfra is betalált, így újra négy találat volt a két csapat között, majd Mészáros Rea is beköszönt,

így 21-16-os állást mutatott az érdi eredményjelző.

Ezt követően a Győr védekezése kicsit feljavult, így a 38. percre így is sikerült három gólra felzárkóznia (22-19), majd Hansen kilőtte a jobb felsőt, Elek Gábor pedig időt is kért.

Hiába volt az időkérés, a Fradi idegesebben játszott már ekkor, de a Győr továbbra sem találta a játékát, így egyenlítenie nem sikerült, ismét az egy-három gól különbség között mozogtak a csapatok. A folytatásban Biró Blanka ismét magára talált, és az első félidőben mutatott fantasztikus teljesítményét folytatta, a második félidő közepén 25-22-re vezetett az FTC.

Innen megint az ETO percei következtek, Oftedal góljával 25-24-re jött fel ismét a vendég együttes, viszont Görbicz első találatára továbbra is várnia kellett.

A 52. percben 26-26-nál a vendég csapat utol is érte a Fradit.

A győri Kari Skaar Brattsett (b2) és a ferencvárosi Klivinyi Kinga (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen Érden 2019. február 2-án Forrás: MTI/Mónus Márton

Az őrült rohanás tovább folytatódott, előbb az FTC lépett el megint két góllal, majd a Győr jött megint vissza egyre. Az utolsó öt perchez érkezve az első Görbicz-góllal újra egyenlő volt az állás, 29-29-ről folytathatták a csapatok. Két perccel a vége előtt 31-30-s hazai vezetésnél még időt kért Danyi Gábor.

Drámai végjáték végén a Győr egyenlíteni tudott, az utolsó ferencvárosi támadás pedig már nem sikerült öt másodperc alatt,

így 32-32-es döntetlen lett a magyar rangadó vége.

„Gondoltam, hogy ami eddig volt, azt nem lehet a szezon végéig tartani. Ma tizenöt ziccert hagytunk ki, még szerencse, hogy ebben a periódusban. Ezen mindenképpen javítani kell a folytatásban.

Amit ma a Fradi mutatott, ahhoz viszont gratulálnom kell.

Nyilván senki nem felejtett el kézilabdázni, de a koncentrációval akadtak gondok. Ilyen nap volt ez, így örülnünk kell az egy pontnak" – mondta a mérkőzést követően a Sport 1 kamerája előtt Danyi Gábor, a Győr edzője.

„A mi részünkről kaotikus volt a meccs. Bármihez nyúltunk, nem tudtunk átlendülni a holtponton. Támadásban

de nagyot küzdöttünk, és megszereztük az egyik pontot. Azt viszont el kell ismerni, hogy a Ferencváros ránk kényszerítette az akaratát" – árulta el Tomori Zsuzsanna, a Győr játékosa.

„Dúlnak bennem az indulatok,

de most nem könnyű értékelni. Jól védekeztünk, sokat fektettünk a beállós ellen védekezésbe a héten, így azt mondom, hogy léptünk kelőre. Összességében pedig értékes pontot szereztünk" – mondta a Ferencváros kapusa, Bíró Blanka.

„A világ legjobb csapata üldözött minket 45 percig. Kovacsics Anikó hiányzott, elfogytunk a végére.

Ekkor már hátra szorultunk, és rosszul oldottuk meg a kulcsszituációkat. Van bennem támadásban is hiányérzet, mert előnyben türelmetlenek voltunk, így az ETO vissza tudott jönni, de nem lehet tökéletes mérkőzést játszani. A visszarendeződés volt enerváltabb, abból kaptunk sok gólt, de nem lehetek elégedetlen" – árulta el Elek Gábor, az FTC edzője.

Legközelebb március 2-án Győrben játszanak egymással BL-meccsen, majd április 27-én a Népligetben bajnokin találkoznak egymással.