Fontos meccset nyert az FTC a Bajnokok Ligájában

fradi
Budapest, 2018. október 14. A ferencvárosi Háfra Noémi (k), mellette Henny Ella Reistad (b) és Emilie Hegh Arntzen, a norvég Vipers Kristiansand játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 14-én. MTI Fotó: Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungaria nagyon rossz kezdés után fokozatosan feljavulva végül két góllal, 25-23-ra győzött a Krim Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában. A zöld-fehérek ezzel nagy lépést tettek a negyeddöntőbe jutás felé. 

A két csapat nyolcadik alkalommal mérkőzött egymással a nemzetközi kupaporondon, a szlovénok ötször győztek, az FTC most harmadszor, de a szlovén fővárosban először.

Eredmény,
Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén) - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-25 (10-10)
a Ferencváros gólszerzői: Klujber 9, Háfra 5, Kovacsics 4, Pena 3, Márton 2, Lukács, Schatzl 1-1

A magyar csapatból a holland Danick Snelder, illetve a Djurdjina Malovic, Bobana Klikovac montenegrói duó hiányzott sérülés miatt. Az FTC annak tudatában lépett pályára a szlovén fővárosban, hogy pontszerzés esetén nagy lépést tesz a negyeddöntőbe jutás felé, ennek ellenére rémálomszerűen kezdett a Ferencváros, Kovacsics Anikóék csak 0-5 után tudták megszerezni az első góljukat.

Háfra Noémi (középen) különösen a második félidőben villogott Forrás: MTI/Czagány Balázs

A félidő közepéig roppant gyengén játszott Elek Gábor csapata, amelyik nyomaiban sem emlékeztetett az egy héttel korábban a Győri Audi ETO ellen döntetlent ért el. 9-3-nál már hat góllal is vezetett a Krim, ekkor azonban megérkezett a meccsbe az „igazi” Ferencváros, és most ők lőttek zsinórban öt gólt.

A szünetre már döntetlennel (10-10) mentek a csapatok, majd

a második félidő első góljával az FTC átvette a vezetést, amit a továbbiakban már ki sem adott a kezéből.

Bíró Blanka sorra fogta a nagyobbnál nagyobb ziccereket, elől pedig a Klujber Katrin és Háfra Noémi remekelt: előbbi kilenc góljából hatot, míg utóbbi mind az öt találatát a második harminc percben szerezte.

Győzelmével a Ferencváros négy pontra növelte előnyét a tabellán a Ljubljanával szemben. A szlovénok legeredményesebbje a francia jobbátlövő, Marie-Paule Gnabouyou volt hat góllal.

A Ferencváros legközelebb február 23-án lép pályára a BL középdöntőjében, amikor a német Thüringer HC csapatát fogadja Érden.

A középdöntő 2. csoportjának állása: 1. Győri Audi ETO KC 11 pont (6 mérkőzés), 2. Kristiansand 8 (6), 3. CSM Bucuresti 8 (6), 4. FTC 7 (7), 5. Krim Ljubljana 3 (7), 6. Thüringer 1 (6).