Társoldalunk:

Utoljára léphet pályára volt csapata, a Barcelona ellen Nagy László

2019.02.09. 12:22

A Telekom Veszprém a spanyol Barcelona elleni hazai rangadóval folytatja szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton. Várhatóan ez lesz Nagy László utolsó meccse korábbi csapata ellen, a szezon végén ugyanis visszavonul a veszprémiek csapatkapitánya. 

Nagy Lászlónak mindig különleges a katalánok elleni összecsapás, hiszen 12 évet töltött a mostani riválisnál. Vélhetően utoljára lép pályára korábbi csapata ellen, a szezon végén visszavonul.

"Nemcsak játékosként, emberként is a Barcelonában teljesedtem ki. 19 éves voltam, amikor odaigazoltam, és 31 évesen távoztam. Életem egyik legcsodálatosabb 12 éve volt. Nem foglalkozom azzal, hogy esetleg ez lesz az utolsó meccsem a Barca ellen. Bár más lesz ez a találkozó, mint a többi, de a célok nem változtak. Most a Veszprémért harcolok, és mindent meg fogok tenni, hogy hazai pályán győzzünk" - mondta a Borsnak Nagy László.

Nagy Lászlót nem foglalkozik vele, hogy ez lehet az utolsó meccse a Barcelona ellenForrás: Veszprém Handball Team/Facebook

A magyar csapat legutóbb december 2-án lépett pályára a BL-ben, azóta a januári világbajnokság miatt szünet volt a kontinentális sorozatban.

A német-dán közös rendezésű tornán súlyosan megsérült a balátlövő Jamali Iman térde és a dán beálló René Toft Hansen combja, ők hónapokig nem játszhatnak.

A norvég Kent Robin Tönnesen bal kezében eltört egy csont, de minden bizonnyal már szerepelhet szombaton. A katalánok világbajnok dán balszélsője, Casper Mortensen számára térdsérülés miatt véget ért a szezon, ezért kölcsönvették a francia Fenix Toulouse együttesétől a szerb Nemanja Ilicet. Szintén nem játszhat szombaton a francia Cedric Sorhaindo és a Veszprém korábbi kiváló irányítója, az izlandi Aron Pálmarsson.

A Barcelona magabiztosan vezeti az A csoportot, amelyben a veszprémieknek még a második hely megszerzésére is van esélyük. Az őszi idényt három győzelemmel zárták, de a hosszú szünet után a BL-ben február elején mindig "új időszámítás" kezdődik, hiszen nem mindig mérvadó, melyik csapat milyen formában volt több mint két hónappal korábban.

A magyar csapat spanyol vezetőedzője, David Davis a klub honlapján úgy fogalmazott, mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, amely szinte soha nem veszít három gólnál többel.
"Mindig tapasztalt játékosokkal dolgoznak, akik nagyon jó erőnléti állapotban vannak. Nehéz őket legyőzni. A szezon első felében kiválóan teljesítettek, magabiztosan játszottak. Harcos együttesről van szó, amely már régen nyerte meg a Bajnokok Ligáját, így most nagyon éhes a végső sikerre" - magyarázta.

David Davis szerint nehéz legyőzni a BarcelonátForrás: http://telekomveszprem.hu

A svéd beálló, Andreas Nilsson elmondta, nagyon sok edzéssel, videózással és taktikai felkészüléssel várják a rangadót. Meglátása szerint kemény védekezésre lesz szükségük, illetve olyan kapusteljesítményre, amiből gyors ellentámadásokat vezethetnek és könnyű gólokat lőhetnek.

A két csapat eddig húszszor találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából öt győzelem, egy döntetlen és 14 vereség.

Az európai szövetség legfrissebb erősorrendje szerint a francia Paris Saint-Germain a legesélyesebb a BL megnyerésére, a második helyen a Barcelona, a harmadikon pedig a MOL-Pick Szeged áll, a Veszprém hatodik a listán.