Társoldalunk:

Drámai csatában szerzett fontos pontokat a BL-ben a MOL-Pick Szeged

2019.02.10. 18:39

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Mol-Pick Szeged 29-28-ra nyert a Celje otthonában, ezzel megerősítette a második helyét.

Bajnokok ligája, csoportkör, 11. forduló, B csoport
Celje (szlovén)-MOL-Pick Szeged 28-29 (16-18)
a Szeged gólszerzői: Maqueda 7, Bombac 5, Bánhidi, Sigurmannsson 4-4, Källman, Canellas, Sostaric 2-2, Bodó, Balogh Zs., Zsitnyikov 1-1

A B csoport második helyén álló szegediekre a papírforma szerint könnyű mérkőzés várt a hetedik Celje otthonában. A meccset megelőzőn a két csapat hét alkalommal találkozott egymással, egy döntetlen és két vereség mellett a magyar csapat négyszer nyert. Tavaly októberben Szegeden Juan Carlos Pastor csapata könnyedén, 33-24-re győzte le a riválisát.

A meccs Celje-góllal kezdődött, William Accambray révén, ám az 5. percben két Dean Bombac találat után már a Szegednél volt az előny (2-3). A szlovén csapat azonban nem adta könnyen magát, 4-3-ra fordítani tudott. Innentől kezdve viszont már ismét a magyar csapat pillanatai következtek, a tizedik percben Balogh Zsolt lövése után már kettő volt a Tisza-parti együttes előnye (4-6).

A Celjét azonban ez sem törte meg, hiába vezetett a Szeged már három góllal is, a 15. percben egy gólra zárkózott a hazai gárda (7-8), igaz ehhez kellett Matej Gaber kiállítása is. A szlovén válogatott játékost rövid időn belül kétszer is kiszórták a honfitársai ellen, ebből a magyar csapat jött ki jobban, így a 18. percben már három góllal vezetett (8-11). Sajnos a 20. percre három gyors góllal megint egyenlíteni tudott a Celje, így Juan Carlos Pastor időt is kért.

A folytatásban sem akart leszakadni a csoport utolsó előtti helyén álló szlovén együttes, de a Szeged szerencsére nem adta ki a vezetést a kezéből, Bodó Richárd kiállításakor két találattal ment (12-14). Az emberelőnnyel nem tudott élni a Celje, sőt, Stefan Rafn Sigurmannsson fantasztikus találatával 16-13-ra a Szeged vezetett öt minutummal az első játékrész vége előtt. A vége megint a hazaiaké volt, de így is 18-16-s szegedi előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Bánhidi Bence nagyot csatázott a Celje Pivovarna Lasko játékosai ellenForrás: MTI/Kovács Tamás

A második játékrész elején ismét Accambray köszönt be remek figura végén, de a Szeged hetesből eredményes tudott lenni a 34. percben, így megmaradt a kétgólos előny (17-19). A 38. percben Domen Makuc találatával már 19-19-es döntetlent mutatott az eredményjelző, majd mindkét oldalon volt egy-egy gyors gól. A vezetést nem tudta átvenni a Celje Bánhidi Bencének köszönhetően, de tíz perc alatt így is csak három találatig jutott a magyar együttes.

A Szeged tudott ezt követően váltani, és gyors három gólnak köszönhetően újra megnyugtató előnyre szert tenni (20-23), majd Mario Sostaric találatával a 34. percben már négy volt a két csapat között. A Celje viszont nem akart igazán leszakadni továbbra sem, az utolsó negyedórához közeledve újra Accambray révén felzárkózott két gólra (22-24).

A folytatásban a kapusok percei következtek, mindkét oldalon hatalmas bravúrokat láthatott a celjei közönség. Ebből pedig a hazaiak jöttek ki jobban, kilenc perccel a vége előtt megint döntetlen volt az állás (25-25). Az 55. percig nem esett újabb találat, ekkor Jorge Maqueda volt eredményes, így a Szeged nem adta ki a kezéből a vezetést. Viszont ekkor megint jött a kiállítás, előbb Bánhidit küldték ki két percre a portugál játékvezetők, ezt pedig ki is használta a Celje (27-26), Pastor azonnal időt is kért.

Jorge Maqueda azonban egyenlíteni tudott, majd a Szeged került az utolsó percekre emberelőnybe, a spanyol pedig lőtt egy újabb gólt, így ismét átvette a vezetést a magyar együttes (27-28). Bár Accambray még egyenlített, a slusszpoén Maquedáé és a Szegedé volt, így a magyar együttes hatalmas csata végén 29-28-ra nyert.

Mivel a csoport másik meccsén meglepetésre az ukrán Motor Zaporozsje 28-26-ra legyőzte a német Flensburgot, az is eldőlt, hogy a Szeged a második helynél rosszabb helyen már nem végezhet a csoportjában. 

„Nagyon rosszul játszottunk, játékvezetők sem velünk voltak, régen játszottunk ennyit emberhátrányban. Szerencsére sikerült nyerni, ez a fontos, de nagyon sok hibával játszottunk. A jövőben ezeket ki kell javítani. Jó eredmény nekünk a Motor sikere, de a az előttünk álló BL-meccseken is fontos, milyen eredményeket érünk majd el” – mondta a Sport TV-nek Bánhidi Bence, a Szeged játékosa.