Társoldalunk:

Olimpiai bajnokkal erősít a Győr női kézicsapata

2019.02.12. 16:07

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövőt igazol a Győri Audi ETO KC Amanda Kurtovic személyében. A 27 éves norvég klasszis jelenleg sérülését követő rehabilitációját végzi, és nyáron csatlakozik csapatunkhoz.

Fantasztikus képességekkel megáldott, igazi csapatembert igazol 2019 nyarától a Győri Audi ETO KC. Amanda Kurtovic eredménysora kimagasló: 2012-ben Olimpiát nyert Norvégiával, négy évvel később pedig egy bronzérmet is szerzett Rióban. Világbajnokságokon két alkalommal arany (2011,2015) egy alkalommal pedig ezüstérmet (2017) ünnepelhetett. A 2016-os svéd EB-n aranyérmet nyert. Klubszinten egy 2011-es Larvikkal megszerzett BL győzelemmel már büszkélkedhet, majd a Viborg színeiben KEK-et nyert 2014-ben. Norvég, dán és román bajnoki címek birtokosa.

„Rutinos és kivételes képességű játékossal sikerült megegyeznünk. Amanda Kurtovic tökéletesen illeszkedik a Győri Audi ETO KC játékstílusába, akivel három éves kontraktust írtunk alá. Jelenleg rehabilitációját végzi, de a következő szezon rajtjára már a csapattal kezdheti meg a felkészülést. Profi játékosról van szó, aki nagyon várja a közös munkát. Ezúton kívánok neki teljes felépülést!"- mondta dr. Bartha Csaba elnök.

„Hihetetlen boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétség kívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, akik mindig, mindent meg akarnak nyerni, a közönségük pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt. Büszkén jelentem be, hogy 3 évig tagja leszek a csapatnak és ennek a csodálatos klubnak." - nyilatkozta Amanda Kurtovic.