Vágólapra másolva!
A Falco KC jutott elsőként a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a győri negyeddöntőben 91-83-ra legyőzte az Atomerőmű SE csapatát. A Jászberény együttese jutott másodikként a legjobb négy közé, miután négy ponttal legyőzte a Körmendet. A Szolnoki Olaj is bejutott az elődöntőbe. A címvédő tiszaligetiek 90-85-re legyőzték a Pécset. Az utolsó csütörtöki negyeddöntőben a DEAC nagy csatában, három ponttal győzte le a Zalaegerszeget.

Az első negyedben a Szolnok és a Pécs fej-fej mellett haladt, végül Rowsey hármasával ötpontos előnyt harcoltak ki a tiszaligetiek. A második felvonást a pécsiek egy ponttal nyerték, azonban a szolnoki Kovács Péter sérülése beárnyékolta a meccset, őt a félidőben mentővel vitték kórházba. A harmadik negyedet megnyomta a címvédő, de Kovács után Sztrahinja Milosevicset is elvesztette – neki az Achillese körül voltak fájdalmai -, aki társai vállán hagyta el a pályát.

Az Olaj két játékosát is elvesztette az elődöntőbe vezető úton Forrás: mkosz.hu

Az utolsó felvonást sokkal jobban kezdte az Olaj, azonban a végére kiengedett és a Pécs egy 11-2-es szériával szorossá tette a hajrát. Az utolsó percekben oda-vissza dobálták a csapatok a büntetőket, végül a címvédő ötpontos győzelmet aratott és bejutott a legjobb négy közé.

A bajnokin tabellán második vasiak és harmadik jászságiak meccse látatlanban nagy csatát ígért, és nem is maradt el a dráma. Az első negyedet a Körmend nyerte nyolc, míg a másodikat a Berény hét ponttal, azaz a nagyszünetben csak egyetlen pont volt a csapatok között.

Legyőzte a Körmendet, négy között a Jászberény Forrás: MKOSZ

Az utolsó tíz percre már kétpontos JKSE-előnnyel fordultak a csapatok, a Körmend azonban újítani tudott, és 85-81-re is vezetett, amikor az alföldiek visszavették az irányítást, és végül négy ponttal nyertek.

A Falco–Atomerőmű mérkőzés három negyeden át kiegyenlített mérkőzés a hajrában dőlt el: a szombathelyiek az utolsó négy percben 9-2-re bizonyultak jobbnak paksi riválisuknál.

Az utolsó csütörtöki negyeddöntőben a DEAC találkozott a Zalaegerszeggel. Az első negyedben elaludt Berényi Sándor együttese, a zalaiaknak volt 9-0-s sorozata is. Végül egy időkérés után a debreceniek rendezték a sorokat és négy pontra feljöttek. A második felvonásba a ZTE játékosai aludtak bele, Bencze Tamás gyorsan ki is kért egy időt, a zalaiak végül ötpontos hátránnyal mehettek a szünetre.

A DEAC nagy csatában múlta felül a Zalaegerszeget Forrás: mkosz.hu

A harmadik negyed feléhez érve nyolcra hízott a hajdúsági előny, Bencze mester próbált rendet rakni a zalai fejekben, végül csapata újra négy pontra tornázta le a hátrányát. Az utolsó etapban folytatódott az adok-kapok, ellépett nyolccal a DEAC, de lőtávolon belül maradt a zalai együttes, Ware trojkájával pedig már csak kettő volt közte. A két csapat az utolsó percig fej-fej mellett haladt, azonban a zalaiaknak csak egy eladott labdára futotta, Bognár kosara végül döntőnek bizonyult – a DEAC nagy csatában múlta felül a ZTE-t, megszerezve a jogot arra, hogy az összecsaphasson a címvédő Szolnoki Olajjal a pénteki elődöntőben.

Eredmény:
Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa, Győr, negyeddöntő:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 91-83 (23-26, 23-24, 23-19, 22-14)
JP Auto-JKSE – Egis Körmend 91-87 (16-24, 29-22, 22-19, 24-22)
Pécsi VSK-Veolia–Szolnoki Olaj KK 85–90 (18–23, 19–18, 24–31, 24–18)

DEAC – Zalakerámia ZTE KK 81-78 (16-20, 28-19, 22-22, 15-17)