Társoldalunk:

Idegenben gálázott a Tatabánya kézicsapata az EHF-kupában

2019.02.17. 21:06

A Grundfos Tatabánya KC 31-21-re nyert a macedón Eurofarm Rabotnik otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének második fordulójában, vasárnap Bitolában.

Férfi EHF-kupa, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Eurofarm Rabotnik (macedón)-Grundfos Tatabanya KC 21-31 (11-14)
a Tatabánya gólszerzői: Rosta 6, Grigoras, Vujovic, Juhász Á. 5-5, Bozovic 3, Pásztor Á., Borzas, Ilyés 2-2, Vranjes 1

A magyar csapat az első fordulóban némi meglepetésre egy góllal kikapott a horvát RK Nexe együttesétől Győrben, ezért vasárnap a macedónok számítottak esélyesebbnek.

A Tatabánya ezúttal remek első tíz percet produkált (7-3), és bár ezt követően a hazaiak kétszer is felzárkóztak, a vendégcsapatnak mindig volt válasza taktikailag, jól védekezett, remek volt a kapusteljesítmény, így ezeknek köszönhetően a szünetben három góllal vezetett (14-11).

Tíz góllal győzött a Tatabánya az EHF-kupábanForrás: Grundfos Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

Bartucz László a második félidőt is nagyszerűen kezdte a kapuban, az Eurofarm Rabotnik több mint hét perc után szerezte első gólját, eközben a magyar együttes négyszer is betalált. A folytatásban Juhász Ádám irányításával tovább növelték a különbséget a vendégek (21-13), és bár az ukrán Vladislav Osztrusko ezután négy gólt dobott - összesen kilencig jutott, ezzel ő volt a hazaiak legeredményesebb játékosa -, a hajrában ismét a vendégek bizonyultak jobbnak.

A Tatabánya jövő vasárnap a német Hannover-Burgdorf csapatát fogadja Győrben, a Balatonfüred pedig a francia Saint-Raphaël Var HB együttesét látja vendégül szombaton Veszprémben.

A csoport állása: 1. RK Nexe (horvát) 4 pont, 2. Tatabánya 2 (58-49), 3. Hannover-Burgdorf (német) 2 (49-50), 4. Eurofarm Rabotnik 0