Vágólapra másolva!
A magyar válogatott hétfőn, a horvátok elleni sikerrel zárta a világbajnoki selejtezőket. A 32 csapatos kosárlabda-világbajnokságra nem sikerült kijutni, de Sztojan Ivkovics csapata helytállt.

A horávtok elleni 19 pontos siker önmagában is szép teljesítmény, a magyar csapat ezzel 6-6-os mérleggel a J csoport negyedik helyén végzett. Ez összesítésben Európában a 14. helyhez volt elég. Ez azt is jelenti, hogy a 12 kijutó csapat mellett csak a lettek zártak jobb helyen a magyar válogatottnál - írja a magyar szövetség.

Vojvoda Dávid a horvátok elleni mecsen Forrás: FIBA

Ami az egyéni sikereket illeti, az egész európai selejtezősorozat pontkirálya a magyar Vojvoda Dávid lett. Vojvoda 202 pontot szerzett a 12 világbajnoki selejtező során, a legtöbbet Európában.

Az egész sorozatban világszinten is csak ketten előzték meg, két honosított amerikai. A dél-koreai Ra GunA (Ricardo Ratliffe, 267), illetve a jordániai Dar Tucker (240) dobott nála többet.

Vojvoda pontátlaga (16.8) az ötödik helyre volt jó Európában, a büntetőknél (89.7%) a negyedik lett azok között, akiknek elég kísérletük volt a vonalról ahhoz, hogy felkerüljenek a listára.