Társoldalunk:

Kikapott Padovában, a LEN Kupában folytathatja az UVSE pólócsapata

2019.03.09. 19:38

A hazai döntetlen után egygólos vereséget szenvedett az UVSE női vízilabdacsapata a Padova otthonában az Euroliga negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így nem jutott be a négyes döntőbe.

A magyar együttes a LEN Kupáért folytathatja nemzetközi szereplését, a további három negyeddöntős párharc veszteseinek társaságában.

A két csapat tavaly is a nyolc között találkozott egymással, akkor az első, budapesti felvonáson 7-7-s döntetlen született, Olaszországban pedig 8-6-ra nyertek a magyarok.

Idén, két hete, szintén itthon volt a nyitómérkőzés, és az 6-6-ra végződött.

A szombat esti visszavágón az UVSE remekül kezdett: elsősorban a végül triplázó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából 5-2-re elhúzott. A folytatás azonban már nem sikerült jól: a nagyszünetig felzárkóztak az olaszok (4-6), a harmadik játékrészben pedig utol is érték az UVSE-t (6-6). Ekkor még egyszer betalált a magyar csapat (6-7), a hajrá azonban a Padováé volt, amely a negyedik negyed elején egyenlített, majd bő két perccel a vége előtt átvette a vezetést, s az előnyt már nem engedte ki a kezéből.

A Padova az Euroliga négyes döntőjébe jutott, az UVSE pedig a második számú európai sorozatban, a LEN Kupáért harcolhat tovább.

Plebiscito Padova (olasz)-UVSE 8-7 (2-5, 2-1, 2-1, 2-0)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 3, Sevenich, Szücs, Paul, Antal 1-1
Továbbjutott: a Padova, 14-13-as összesítéssel.