Kettős győzelemmel elődöntős a Siófok a női kézilabda EHF-Kupában

siófok
Siófok, 2019. március 10. A siófoki Estelle Nze Minko (j) és a norvég Mia Svele a női EHF Kupa negyeddöntőjében játszott Siófok KC-Storhamar HE visszavágó mérkőzésén Siófokon 2019. március 10-én. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Siófok KC házigazdaként egy góllal legyőzte a norvég Storhamar HE csapatát a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így kettős sikerrel jutott a négy közé.

A magyar csapat 31-24-re győzött idegenben, a párharc egy héttel ezelőtti első meccsén. A Siófok ellenfele a dán Viborg HK lesz az elődöntőben, amelynek első meccsét április 6-án vagy 7-én, a visszavágóját pedig egy héttel később rendezik.

Eredmény, női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Siófok KC-Storhamar HE (norvég) 32-31 (23-15)
a Siófok gólszerzői: Nze Minko 8, Jezic 6, Aoustin 5, Böhme, González Álvarez 4-4, Perianu, Hmirova 2-2, Janjusevic 1
Továbbjutott: a Siófok, kettős győzelemmel (63-55)

A hazaiak közül a lengyel Joanna Drabik hiányzott, és bár a horvát Andrea Kobetic szerepelt a keretben, sérülés miatt nem lépett pályára. A norvég csapatban a világ egyik legjobb beállója, Heidi Löke, és a balszélső Juhász Gabriella sem játszott. Jobban kezdtek a vendégek, de a nyolcadik percben lendületbe jöttek a házigazdák és egy 8-1-es sorozattal jelentős előnybe kerültek. A folytatásban a világbajnok francia Estelle Nze Minko irányításával tovább növelték a különbséget, és olajozott támadójátékuknak köszönhetően a szünetben már 23-15-re vezettek.

A második félidő elején sorozatban öt gólt dobott a Storhamar, amely később kilencről egy gólra zárkózott Kristin Venn vezérletével (30-29), de az egyenlítésre már nem volt ideje.

Az elődöntő párosítása:
Siófok KC-Viborg HK (dán)
Herning-Ikast (dán) - Esbjerg (dán)