A Löwen nyerte a kézilabda-BL első nyolcaddöntős meccsét

Rhine-Neckar Lions - HBC Nantes Sports HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE Handball (Team)
20 March 2019, Baden-Wuerttemberg, Mannheim: Handball: Champions League, Rhein-Neckar Löwen - HBC Nantes, final round, knockout round, quarter-final qualification, first leg, in the SAP Arena. Mads Mensah Larsen (l) and Ilija Abutovic (r) of the Rhine-Neckar Lions fend off an attack by Kiril Lazarov of Nantes. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
A német Rhein-Neckar Löwen hazai pályán 34-32-re nyert a francia HBC Nantes ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A németek nem tudták leszakítani a tavalyi döntőst, a szünetre csak kétgólos hazai előnnyel mentek a csapatok, és ez a különbség a mérkőzés lefújásáig megmaradt. Igaz, lehetett volna sokkal több is, hiszen az 52. percben még 32-26-ra vezettek a németek. Innen nyitott nagy hajrát a Nantes, és Eduardo Gurbindónak a dudaszó pillanatába hetedik góljával végül kettőre csökkentették a különbséget. Gurbindo Oliver Nyokasszal holtversenyben csapata legeredményesebb játékosa lett.

Hazai oldalon Jannik Kohlbacher és Andy Schmid játszottak főszerepet. Előbbi egyéni BL-rekordot jelentő 11 gólt szerzett a beálló pozíciójából, míg az irányító nyolcszor volt eredményes.

Kohlbacher 11 gólja:

Eredmény, BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rhein-Neckar Löwen–HBC Nantes 34-32 (18-16)

A visszavágót március 30-án vívják Nantes-ban.