Vágólapra másolva!
A Fehérvár AV19 számára a negyeddöntő jelentette a végállomást az osztrák jégkorongligában (EBEL), miután az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc hatodik összecsapásán vasárnap 6-1-re kikapott Salzburgban.

A Bajnokok Ligájában elődöntőig jutott Salzburg már az első harmadban nagy nyomást fejtett ki a fehérvári kapura - 18-szor veszélyeztetett, a Volán 5 kísérletével szemben - s kétgólos előnyre tett szert.

A középső húsz percben kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség - 13, illetve 11 próbálkozással -, és az osztrák együttes tudott ismét betalálni.

A záró felvonásban szépített ugyan a Fehérvár, ám a Salzburg gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget (4-1). Ez megroppantotta a Volán játékosait, a salzburgiak pedig újabb két találattal lezárták a párharc legsimább meccsét.

Eredmény:
EC Red Bull Salzburg (osztrák)-Fehérvár AV19 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)
a Fehérvár gólszerzője: Wishart (44.)

A párharc végeredménye: 4-2, a Salzburg javára.

A magyar csapat 12. EBEL-idényében ötödször játszott negyeddöntőt - és először kezdett pályaelőnnyel -, ám sosem tudott továbbjutni, míg a Salzburgnak ez a 14. rájátszása, és tíz alkalommal a döntőbe is bejutott.