A Veszprém kétgólos előnnyel várhatja a BL-nyolcaddöntő visszavágóját

Veszprém, 2019. február 9. A veszprémi Kent Robin Tönnesen (b) és Thiagus dos Santos a spanyol csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az A csoportban játszott Telekom Veszprém - Barcelona mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 9-én. A magyar csapat 29-26-ra győzött. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém csapata 30-28-ra győzött a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

Eredmény,
Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém 28-30 (15-14)
a Veszprém gólszerzői: Nenadic 8, Nagy L. 5, Strlek, Ilic 3-3, Lékai, Mahé, Nilsson, Manaszkov 2-2, Gajic, Marguc, Blagotinsek 1-1

A vendégek közül Jamali Iman, a dán René Toft Hansen és a norvég Kent Robin Tönnesen hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál a házi gólkirály, a spanyol balátlövő Carlos Ruesga nem játszhatott, aki 2013 és 2015 között éppen a Veszprémet erősítette.

Némi meglepetésre jobban kezdtek a portugálok (3-0), mert pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek. A veszprémiek két büntetőt is kihagytak, majd Manuel Strlek vezérletével fordítottak, ám erre egy újabb 3-0-s sorozattal reagált a Sporting. A hazaiaknál a szlovén Aljosa Cudic bravúrosan védett, magyar oldalon viszont Sterbik Árpádot lecserélték, és Mikler Roland állt a kapuba.

Jó nap volt ez magyar szempontból a kézilabdapályán is:

A BL csoportkörének alsó ágáról érkezett portugálok több látványos gólt dobtak távoli átlövésből, ennek köszönhetően a szünetben egy találattal vezettek.

A második felvonás elején ismét egyenlítettek a vendégek, ám egy 3-0-s sorozattal megint a felszabadultabban kézilabdázó, taktikusabb Sporting állt jobban. A 48. percben lendületbe került a Veszprém, és egy 6-1-es széria végén kettővel vezetett, és ezt nagy küzdelemben, Sterbik védéseinek is köszönhetően sikerült megtartania a hajrában.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a román Valentin Ghionea, a Szeged korábbi légiósa volt hét góllal.

A veszprémi visszavágót jövő szombaton rendezik.

Korábban:
Orlen Wisla Plock (lengyel) - MOL-Pick Szeged 20-22 (10-10)