Társoldalunk:

Nagy csatában a Balatonfüred kézicsapata nyerte az MK-bronzérmet

2019.04.07. 16:22

A Balatonfüred egy góllal legyőzte a Dabast a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő vasárnapi játéknapján.

Eredmény, a 3. helyért:
Balatonfüredi KSE-RotaChrom Dabas 21-20 (10-13)
a legeredményesebb játékosok: Szita 6, Máthé 5, illetve Borsos, Kekezovity 4-4

Csoknyai István, a fürediek vezetőedzője a 19. percben már második alkalommal kért időt, mert a Dabas sokkal jobban, pontosabban kézilabdázott (9-5). Ezt követően a dunántúliak felvették a mérkőzés ritmusát, de egyenlíteni nem tudtak, mert ellenfelük védekezésben és támadásban is hatékonyabbnak bizonyult.

A csapatkapitány Holló Balázs remek kapusteljesítményére alapozva a második félidő elején is őrizte előnyét a Dabas, amely első alkalommal jutott a négy közé a Magyar Kupában. A Pest megyeiek azonban több mint tíz percig nem találtak a hálóba, ezt a Balatonfüred egy 4-0-s sorozattal használta ki, és a meccs során először átvette a vezetést (19-18).

A győztes balatonfüredi csapat a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dabas - Balatonfüred mérkőzés végén a debreceni Főnix Csarnokban 2019. április 7-én. A bronzérmet a Balatonfüred nyerte, miután 21-20-ra győzöttForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A BKSE a hajrában is jobbnak bizonyult, így története során negyedszer lett bronzérmes a Magyar Kupában.