Vágólapra másolva!
A női kosárlabda NB I negyeddöntőjében 1-1-re áll jelenleg a Győr és a Szekszárd csatája, amely nem múlt el botrányok nélkül. A győri klub vezetése szerint történtek olyan dolgok is, melyek nem valók a kosárlabdapályákra. Az üggyel kapcsolatban az Origo megkereste a másik felet is, a szekszárdi klub ügyvezetője reagált a vádakra. 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd ügyvezetője különválasztotta a két esetet, illetve elmondta, nincs szükség mesterséges botrány gerjesztésére.

„Ha valaki azt mondja, hogy jóban van egymással a két klub, akkor

először a másik felet kellene értesíteni a problémáról, nem videóban üzenni.

Amikor megláttam a videót, azonnal felhívtam a Győr elnökét, Fűzy Andrást, aki elmondta, hogy két esetről van szó. Az egyiknek én is tanúja voltam, amikor a második meccs után az edzőnk, Borisz Maljkovics és Sara Krnjic összeszólalkozott. Ilyen előfordul a sportban, semmi különös nem történt. Többet ezzel nem is szeretnék foglalkozni. A másik eset szerint elvileg az edzőnk megjegyzést tett Raksányi Krisztinának az első mérkőzésen. Az elmondásuk szerint a játékos kapott egy sportszerűtlen faultot, és ezt megelőzően történt a megjegyzés, onnan indult az eset. Ezt azonnal visszanéztem, de nem láttam semmi különlegeset. Kérdeztem, hogy mit mondott neki, de azt sem tudták megmondani, mivel szerbül mondta. Ha kell, szóljanak, azt is le tudom fordítani.

Szabó Gergő reagált a győri vádakra Forrás: Origo/Csudai Sándor

Egyébként is érthetetlen, hogy miért a második találkozó után egy nappal teszik szóvá.

Tegnap este felhívtam Klement Tibort, hogy a meccs melyik időszakában történt az eset, azóta sem hívott vissza. Hétfőn este egyébként a Kosármagazin című műsorban megkérdezték telefonon Raksányit az esettel kapcsolatban, aki csak annyit mondott, hogy nem akar róla beszélni. Ha bármi komoly történt volna, biztosan nem így reagál. Azt gondolom, hogy

– mondta az Origónak Szabó Gergő.