Társoldalunk:

Döntős az UVSE a női vízilabda LEN-kupában

2019.04.12. 20:00

A házigazda orosz Kirisi legyőzésével a magyar bajnok UVSE bejutott a döntőbe a női LEN Kupa oroszországi négycsapatos fináléjában.

A Kirisiben zajló négyes torna nyitónapján az UVSE azzal az orosz csapattal került szembe, amely az előző két Euroligát, az európai női klubpóló legfőbb sorozatát megnyerte, és amelyet a második számúnak számító LEN Kupában is fő esélyesként emlegettek. Ehhez képest a pénteki elődöntőben az elejétől a magyar bajnok diktálta a tempót, és bár 1-1 után átvette a vezetést a házigazdák együttese, ez először és utoljára fordult elő ezen a mérkőzésen. Az UVSE 2-2 után ellépett, és 6-3-as vezetésre tett szert. Ám az oroszok még a nagyszünet előtt feljöttek 6-5-re. 

Az UVSE a sorozat legnagyobb esélyesét búcsúztattaForrás: Varga Jennifer

A harmadik játékrészben az egyenlítés is sikerült a hazaiaknak, ám a magyar együtteshez mindig visszakerült az előny Faragó Kamilla (7-6, 9-8) és a befejező nyolc percben szintén kétszer eredményes, összességében pedig négy gólig jutó csapatkapitány, Keszthelyi Rita jóvoltából. Keszthelyi szerezte a tizedik magyar találatot, amelyre már nem jött orosz válasz, így 10-8-ra nyert az UVSE, amely a szombati döntőben olasz csapattal, a cataniai Orizzontéval csap össze az európai szövetség, a LEN trófeájáért.

Eredmény:
UVSE-Kirisi (orosz) 10-8 (3-2, 3-3, 1-1, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Keszthelyi 4, Faragó 2, Parkes, Sevenich, Rybanska, Paul 1-1

A másik elődöntőben:
Orizzonte (olasz)-Sant Andreu (spanyol) 12-8 (4-1, 2-2, 3-2, 3-3)