Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata 29-26-ra kikapott hazai pályán a Rosztov-Don csapatától, és háromgólos hátrányból várhatta a folytatást. A visszavágón a mérkőzés 20. percéig remekül tartotta magát a Fradi, de az első félidő hajrájában ritmust váltottak az oroszok, és 5-0-ra megnyerték a játékrész utolsó 10 percét.

Mindkét csapat jól kezdte az összecsapást, 3 perc után már 2-2-t mutatott az eredményjelző. A Fradiban Kovacsics Anikó, míg az oroszoknál Lois Abbingh volt a gólfelelős. Remekül támadt a magyar csapat, viszont védekezésben nem volt ellenszer az ellenfél magas játékosaira, a korábbi győri átlövő, Szeny és a beállós Makajeva is folyamatosan veszélyeztetett, illetve a holland Abbingh is folytatta a gólgyártást. A Rosztov a 16. percben tudott először két góllal elhúzni, a 20. percig folyamatosan megtartották az 1-2 gólos előnyüket. Az utolsó 10 percben viszont megtört a fővárosi zöld-fehérek lendülete, az oroszok 5-0-ra megnyerték az első félidő utolsó szakaszát, és 15-9-es előnnyel vonulhattak a félidőre.

A Ferencváros nem jutott be a budapesti Final Fourba Forrás: Fradi.hu

A második játékrészt is sok hibával, kapkodva kezdte a zöld-fehér együttes, hiába lőtt Háfra Noémi négy klasszis gólt a második félidő elején, a 45. percben már nyolc gól volt a különbség a csapatok között. A mérkőzés végén sem sikerült kozmetikázni az eredményen, 33-22-re nyerte meg a Rosztov-Don a visszavágót, és kettős győzelem jutott be a Final Fourba.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-22 (15-9)
A Ferencváros gólszerzői: Háfra 7, Kovacsics, Tóth N., Klujber, Lukács 3-3, Schatzl 2, Klivinyi 1.
Továbbjutott: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62-48-as összesítéssel.