Kínai csapat is indul a SEHA Ligában

Nagy László Veszprém, 2015. március 29.
A Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával az eredményhirdetésen a férfi kézilabda SEHA Liga döntőjében vívott PPD MKB-MVM Veszprém - Meskov Breszt mérkőzés után Veszprémben 2015. március 29-én. A trófeát az MKB-MVM
Veszprém, 2015. március 29. A Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával az eredményhirdetésen a férfi kézilabda SEHA Liga döntőjében vívott PPD MKB-MVM Veszprém - Meskov Breszt mérkőzés után Veszprémben 2015. március 29-én. A trófeát az MKB-MVM Veszprém nyerte, miután a fináléban 32-2-re legyőzte a fehérorosz együttest. Az előtérben Nagy László. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A következő idényben a Pekingi Sportegyetem csapata is indul a SEHA Ligában, a legjobb közép- és kelet-európai férfi kézilabdaklubok bajnokságában.

A SEHA Liga honlapjának pénteki beszámolója szerint a végrehajtó bizottság jóváhagyta a kínai csapat csatlakozását, valamint a létszámbővítést, így az ősszel kezdődő szezonban az eddigi tíz helyett 12 együttes alkotja majd a mezőnyt.

A Veszprém játékosai ünnepelnek a kupával az eredményhirdetésen a férfi kézilabda SEHA Liga döntőjében vívott Veszprém-Meskov Breszt mérkőzés után Veszprémben 2015. március 29-én. A trófeát az MKB-MVM Veszprém nyerte. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"A kilencedik kiírás számos újdonságot hoz majd, az egyik a pekingi csapat csatlakozása. Ez is jelzi, hogy új korszak kezdődik a régió kézilabdasportjában és a SEHA Ligában" - mondta Mihajlo Mihajlovszki ligaelnök.

A macedón sportvezető a hónap elején elárulta, tárgyaltak a Telekom Veszprém vezetőivel, akik élénken érdeklődnek a visszatérés iránt. Amennyiben megszületik a megegyezés, a korábbi kétszeres győztes magyar klub három évre szóló szerződést ír alá.

"A MOL-Pick Szeged csatlakozásáról is többször egyeztettünk, de a vezetőedzőjük végül másképp döntött. Minden meccsüket húsz góllal meg akarják nyerni a magyar bajnokságban, ahelyett, hogy a SEHA Ligában azonos játékerőt képviselő ellenfelekkel találkoznának" - tette hozzá gúnyosan.

A következő szezon teljes mezőnyét májusban jelentik be.