Vágólapra másolva!
Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.

A magyar szövetség (MJSZ) hétfői tájékoztatása szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány egy csatárt és egy hátvédet hagyott ki az utolsó keretszűkítéskor, Garát Zsombornak és Miskolczi Márknak megköszönve az elmúlt hetek munkáját. Így már csak azt kell eldönteni, hogy a három kapus közül melyik kettőt nevezik be, és ki lesz a vésztartalék. A keretet jelenleg három kapus, hét hátvéd és 13 csatár alkotja. Öt magyar klub ad játékost a névsorba, ketten német, egy hokis pedig svéd csapatban szerepel. Hatan vannak a Fehérvár AV19-ből és a MAC Újbudából, négyen a DVTK Jegesmedvékből, ketten az UTE-ból és egy egy játékost az Erste Liga-bajnok FTC-ből került be.

A válogatott legidősebb tagja a 35 éves Vas János, a legfiatalabb pedig a 22 éves Stipsicz Bence. A hátvéd Szabó Dániel és Macaulay Scott az első világbajnokságán szerepelhet. A keretből 18-an voltak ott a tavalyi vb-n is, és 15 játékosnak van A csoportos tapasztalata. Tizenketten voltak ott a feljutást 2015-ben Krakkóban kivívó együttesben, Benk András és Vas János pedig a 2008-as "szapporói csodának" is részese volt.

A nemzeti együttes - két nap pihenő után - szerdán utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első ellenfél jövő hétfőn a Koreai Köztársaság lesz, a vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A keret:
kapusok:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
hátvédek:
Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)
csatárok:
Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra, svéd), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)