Vágólapra másolva!
A női röplabdabajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén az eddigi találkozókkal ellentétben, a Vasas három sima szettben győzte le a Nyíregyházát. A fővárosi csapat 2013 után tudott ismét bajnoki címet szerezni, a Magyar Kupában kétszeres címvédő szabolcsi együttesnek sorozatban második alkalommal kell az ezüsttel beérni a bajnokságban.

Harmadik felvonásához érkezett a Vasas és a Fatum-Nyíregyháza párharca a női röplabdabajnokság aranyérméért. A felek két mérkőzésen voltak túl, és mindkét alkalommal, maratoni csaták végén a fővárosi együttes örülhetett.

A szabolcsiak az eddigi találkozókon 2-1-es vezetést szereztek, de nem tudták a vezetésüket megőrizni, és a döntő szettben mindkétszer alulmaradtak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel külön mobillelátót építettek fel a Folyondár utcai csarnokban, és nyitottak egy új beengedő kaput, amivel jelentősen lerövidítették az arénába való bejutás idejét a harmadik mérkőzés előtt.

Hollósy László, a nyíregyháziak második találkozóról eltiltott edzője egy váratlan húzással kezdett, Matic helyett Mayfielet jelölte a szabolcsiak kezdőjébe. Nem kezdték jól a vendégek a találkozót, 4-0-s Vasas-vezetésnél rögtön időt is kért Hollósy mester. Sikerült a csapatot felrázni, 5-5-nél már egyenlő volt az állás, de átmeneti volt csak a fellángolása a Nyíregyházának, és 15-8-ra már a Vasas vezetett.

A fővárosiak szellemesen, okos megoldásokat bemutatva röplabdáztak, míg a vendégek oldalán rossz nyitások, és pontatlan előkészítések voltak a jellemzőek.

Feladót cseréltek a vendégek, de a fővárosiakat ez sem tudta kizökkenteni, szinte hibátlan játékkal nyerték meg az első játékrészt (25-11; 1-0).

Remekül védekezett a Vasas az egész mérkőzésen Forrás: vasassc.hu/Vasas Attila

A fordulás után is ott folytatták a felek, ahol abbahagyták. Kostelanska és Dékány pontjaira nem tudott a Nyíregyháza válaszolni, és 4-0-nál ismét időt kellett kérnie Hollósy Lászlónak.

A rövid szünet sem segített a vendégeken, 8-0-nál a második időt is ki kellett kérniük. 11-0-s Vasas-vezetés után szerezte meg a Fatum az első pontját a játékrészben.

A szett második felében sem változott a játék képe, ugyan Szabó és Mayfield felpörgette a Nyíregyháza támadásait, de Kostelanska, Török és Dékány ellenállhatatlanul röplabdáztak (25-14; 2-0).

Az extázisban játszó Vasas megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet Forrás: vasassc.hu/Vasas Attila

A harmadik szettben a Nyíregyháza összekapta a játékát, de nem tudott érdemben mit kezdeni a fanatikus szurkolói által hajtott hazaiakkal. A harmadik szettet szorosabban, de ismét a Vasas nyerte, amivel 2013 után ismét a fővárosba került női röplabdázók bajnoki címe (25-22; 3-0).

A Vasas két meccsen is hátrányból felállva, remek fizikai és mentális formát mutatva megérdemelten nyerte meg a női röplabda Extraligát.

Női röplabda Extraliga, döntő, 3. mérkőzés: Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3:0 (11, 14, 22)