Vágólapra másolva!
A dél-koreai válogatott fordulatos összecsapáson 5-3-ra legyőzte a szlovén csapatot a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokság keddi első mérkőzésén.

A dél-koreai együttes a hétfői nyitómérkőzésen 5-1-re verte a magyar válogatottat, míg a szlovénok 3-2-re kikaptak a házigazda kazahoktól.

A távol-keleti együttes korán előnybe került - a magyarok ellen is eredményes - Kim Ki Szung találatával. A szlovénok emberelőnyből egyenlítettek, a gólpasszt a csapatkapitány Anze Kopitar, a Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárja adta. Majd a harmad közepén már harmadik dél-koreait állították ki, ezt a fórt is kihasználta az európai gárda, amely átvette a vezetést, előnyét pedig egy gyors kontra végén növelni is tudta.

Két meccs, két győzelem - Korea szeretne visszajutni a világelitbe Forrás: IIHF

A második húsz percben látványos akció végén egy találatra zárkózott a Koreai Köztársaság. Sőt, a találkozó derekán fordított is: előbb a csapatkapitány Kim Szang Vuk volt eredményes - aki hétfőn kétszer is betalált a magyar válogatott kapujába -, 36 másodperccel később pedig már 4-3-as dél-koreai előnyt mutatott a Barisz Aréna óriáskivetítője, már a negyedik Kim szerzett gólt.
A záró felvonásban sokáig csak koreai kapuvasat láthatott a közönség, aztán a szlovénok az utolsó két percben időkérés után a hálóőrt is lehozták, ezt kihasználva pedig egy üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést a Koreai Köztársaság.

Eredmény, 2. forduló:
Koreai Köztársaság-Szlovénia 5-3 (1-3, 3-0, 1-0)
gól: Kim K. Sz. (5.), Kim V. Dzs. (28.), Kim Sz. V. (30.), Kim H. Sz. (31.), Sin Sz. H. (60.), illetve Rodman (9.), Ograjensek (13.), Sabolic (17.)

A szlovénokkal pénteken találkozik a magyar válogatott.