Vágólapra másolva!
A szlovén válogatott három fordulót követően is pont nélkül áll a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, miután a csütörtöki játéknapon 4-1-re kikapott a százszázalékos fehérorosz csapattól.

A fehéroroszok két győzelemmel, a szlovénok két vereséggel kezdték a tornát. Így utóbbinak fontos lett volna a pontszerzés ezen a mérkőzésen, ám egy korai emberelőnyt értékesítve a beloruszok szerezték meg a vezetést.
A második húsz percben nem született gól, s bár a záró játékrészben egyenlített a szlovén válogatott, alig több mint két percre rá 2-1-es fehérorosz előnyt mutatott a Barisz Aréna óriáskivetítője. Sőt, azt utolsó tíz percre fordulva már kétgólos volt a különbség, a hajrában pedig a szlovénok emberelőnyben, kapusukat lehozva hat a négy ellen támadtak, az üres kaput kihasználva pedig a fehérorosz válogatott lezárta a találkozót.

A fehéroroszok sikerükkel nagy lépést tettek a feljutás irányába, míg a szlovénoknak létkérdés lesz a győzelem pénteken, amikor - hazai idő szerint 15.30-as kezdéssel - a magyar válogatottal mérkőznek meg.

A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, 3. forduló:
Fehéroroszország-Szlovénia 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
gól: Sarangovics (4.), Jevenko (46.), Platt (50.), Gyemkov (59.), illetve Sabolic (44.)