Ljubomir Vranjes ezúttal hazai pályán vallott kudarcot

Horizontal handball AMERICAN SHOT HEADSHOT
Hungary's coach Ljubomir Vranjes reacts during their match in the 13th edition of the EHF European Men's Handball Championship, Group D match, Hungary versus Denmark at the Varazdin Arena in Varazdin on January 13, 2018. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott és a Telekom Veszprém kispadjáról tavaly ősszel távozó Ljubomir Vranjesnek egyelőre otthon sem jönnek az eredmények.

A 2014-ben a német Flensburggal Bajnokok Ligáját nyerő svéd szakember a magyarországi munkavállalás után némi pihenőt követően a legutóbbi négy szezonban sorozatban bajnok IFK Kristianstad kispadjára ült le – természetesen az újabb címvédés reményében.

Ljubomir Vranjes a Kristianstad kispadja előtt:

Csakhogy a dolgok nem így alakultak, és a bajnokcsapat már az elődöntőben elvérzett, miután a három nyert mérkőzésig tartó párharcban meccset sem nyerve, 3-0-ra kapott ki az AHK Alignsas csapatától.

Hazai bánat, vendégöröm az elődöntő harmadik mérkőzése után:

Pedig az alapszakaszt még toronymagasan az első helyen zárta a Kristianstad, amelyik 52 pontot szerzett, míg az utána következő Malmö 44-et, a Skövede 43-at, az Alingsas pedig 41-et. A negyeddöntőt még 3-1-re megnyerte a Kristianstad a Redbergslids ellen, az elődöntőben azonban hiába játszhatott kétszer is hazai pályán, mindkétszer vereséget szenvedett (22-24, 25-28 és 25-29 lett a három meccs eredménye a címvédő szempontjából, melyek közül az elsőt és a harmadikat játszhatta saját szurkolói előtt).