Társoldalunk:

Ljubomir Vranjes ezúttal hazai pályán vallott kudarcot

2019.05.06. 17:43

A magyar válogatott és a Telekom Veszprém kispadjáról tavaly ősszel távozó Ljubomir Vranjesnek egyelőre otthon sem jönnek az eredmények.

A 2014-ben a német Flensburggal Bajnokok Ligáját nyerő svéd szakember a magyarországi munkavállalás után némi pihenőt követően a legutóbbi négy szezonban sorozatban bajnok IFK Kristianstad kispadjára ült le – természetesen az újabb címvédés reményében.

Ljubomir Vranjes a Kristianstad kispadja előtt:

Csakhogy a dolgok nem így alakultak, és a bajnokcsapat már az elődöntőben elvérzett, miután a három nyert mérkőzésig tartó párharcban meccset sem nyerve, 3-0-ra kapott ki az AHK Alignsas csapatától.

Hazai bánat, vendégöröm az elődöntő harmadik mérkőzése után:

Pedig az alapszakaszt még toronymagasan az első helyen zárta a Kristianstad, amelyik 52 pontot szerzett, míg az utána következő Malmö 44-et, a Skövede 43-at, az Alingsas pedig 41-et. A negyeddöntőt még 3-1-re megnyerte a Kristianstad a Redbergslids ellen, az elődöntőben azonban hiába játszhatott kétszer is hazai pályán, mindkétszer vereséget szenvedett (22-24, 25-28 és 25-29 lett a három meccs eredménye a címvédő szempontjából, melyek közül az elsőt és a harmadikat játszhatta saját szurkolói előtt).