Társoldalunk:

Leukémiás a magyar válogatott 19 éves kosárlabdázója

2019.05.11. 17:30

Gereben Lívia, a KSC-Szekszárd és a magyar válogatott kosárlabdázója leukémiában szenved. A hírt a játékos testvére osztotta meg a közösségi oldalán.

A magyar válogatott játékos péntek estére már bekerült a Szent László Kórház leukémia osztályára, ahol már el is kezdték a gyógyítását. 

Gereben Lívia a magyar válogatott egyik legnagyobb tehetségeForrás: fiba.com

"Péntek. Ezen a napon kaptuk meg azt a hírt, amitől mindenki fél, amit senkinek sem kívánok. Lívia a húgom, legjobb barátom, támaszom, a mindenem. 12:36-kor hívott anya, meg van az eredmény: leukémia. Ez az a pillanat, amit egyszerűen nem tudok megfogalmazni, nem tudom szavakba önteni mennyire fájt, hogy mennyire féltem, hogy összetörtem. Utána jött a tehetetlen várakozás. Végül estére sikerült bekerülnie a Szent László kórház leukémia osztályára, ahol már jó kezekben van, és el is kezdtek a gyógyítást. Ez sem véletlen a 110-es szoba, ugyanis Livinek 10-es a mezszáma, amiben a pályán harcol. Most új háború új harc jön, aminek általában a végét nem tudjuk, de most igen, biztos vagyok benne, hogy legyőz mindent és mindenkit, mert ő az én testvérem, az én harcosom, és addig nem mozdulok mellőle, amíg együtt el nem hagyjuk a kórházat beintve a betegségnek!" - olvasható Gereben Dorka Facebook-bejegyzésében.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökét is sokkolta a hír.

"Ma még mindannyian próbáljuk feldolgozni ezt a hírt. Természetesen az egész kosaras társadalmat maga mögött tudhatja Livi, együtt harcolunk vele mi is a betegsége ellen. Biztos vagyok abban, hogy a rá jellemző küzdenitudás, a mindent elsöprő akarat sokat segít majd ebben a küzdelemben, mi mellette állunk mindenben! Ezúton is szeretném üzenni a családnak, s magának Líviának: ebben a csatában egyetlen pillanatra sem leszel egyedül, ránk mindig számíthatsz" - nyilatkozta az MKOSZ elnöke.