Vágólapra másolva!
Már másfél hét eltelt a női vízilabda bajnoki döntő óta, de legjobbjaink csupán két hetet pihenhetnek, hiszen a hétvégén már Montenegróba utazik a női válogatott edzőtáborozni. Június elején ugyanis Budapesten rendezik a Világliga Szuperdöntőjét, ahol a győztes olimpiai kvótát szerez. Az MVLSZ arra volt kíváncsi, hogy a csapat tagjainak hogyan telik a szabadsága.

Az UVSE sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg a női OB I-et, így okkal hihetnénk, hogy mindenki jól megérdemelt pihenéssel tölti a válogatott felkészülés kezdetéig kapott két hetes szabadságot. Szücs Gabriella számára viszont más kihívásokkal telt ez az időszak. „Az első hét még uszodamentesen telt, de ezen a héten már részt veszek átmozgató edzéseken a klubomnál. Sok pihenés számomra nem volt, mert még tanulok és ilyenkor érem utol magam az iskolai vizsgákkal, beadandókkal. Azért kis kikapcsolódásra is jutott időm, így tudtam találkozni a barátokkal és a családommal is" – árulta el az Európa-bajnok játékos.

Parkes Rebecca tavaly ott volt a barcelonai Európa-bajnokságon negyedik helyen záró csapatban, viszont amennyiben a Világligában is ott lesz a szűk keretben, akkor a magyar közönség előtt is szerepelhet nagy világversenyen a válogatottban. Bár számára is jól jött a pihenés, azért várja már a komoly meccseket. „A bajnoki döntő után a múlt hetet még pihenéssel töltöttem. Van egy kutyám, vele rengeteget sétáltunk, de filmnézéssel is ki tudok kapcsolódni. Most viszont már könnyedebb edzéseket végzek az UVSE-nél és nagyon várom már, hogy a válogatottal a Világligára készüljünk" – nyilatkozta Parkes.

A női vízilabda-válogatott tagjai elárulták, mivel töltik a szabadságukat Forrás: MVLSZ/Madar Dávid

A BVSC a bronzpárharcban nagy csatában legyőzte a Ferencvárost, így Gyöngyössy Anikó számára kellemes emlékekkel indult a pihenő. „Nagyon gyorsan telik ez az időszak, de nem is bánom, mert már nagyon várom a Világligát. A pihenőidőt főleg kislányommal töltöttem, ugyanis ilyenkor van idő, hogy közös programokat csináljunk. Szeretünk vidékre lejárni, most éppen Miskolcon voltunk barátoknál, úgyhogy jól telt ez az időszak."

Tóth-Csabai Dóra sem szeret csak egy helyben ülni, ha pihenésről van szó. Ráadásul arra is figyel, hogy ne eresszen le nagyon a klubszezon vége után sem. „Egy hetet pihentem a családdal. Férjemmel a Szalajka-völgyben voltunk, ahol sokat túráztunk, tehát mozgáshiányom nem volt. Igazából én az aktív pihenést szeretem, nem szeretek egy helyben ülni. Ilyenkor még kikapcsolnak a sorozatnézések is. Ezen a héten viszont már lemegyek kondizni és edzeni, hogy jó állapotban várjam a válogatott felkészülést."

A magyar csapat szombaton Montenegróba utazik edzőtáborozni, majd ezt követően itthon, az amerikaiakkal készül a Világliga Szuperdöntőjére, amelyet június 4-e és 9-e között rendeznek a Duna Arénában. Az eseményre elindult a jegyvásárlás az eventim.hu oldalon.