Vágólapra másolva!
Kezdődik a férfi és a női röplabda Európa-liga. Mindkét válogatott Nyíregyházán kezdi meg a szereplését a sorozatban, a férfiak Bosznia-Hercegovina, a nők Franciaország ellen játszák az első meccset.

Sajtótájékoztatót tartott a a férfi és a női röplabda-válogatott a kezdődő Európa-liga előtt. A női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a sorozat hat mérkőzése remek felkéülés lesz az augusztusban Budapesten rendezendő Európa-bajnokság előtt. A bő kerettel kezdik a sorozatot, a belga szakember igyekszik mindenki lehetőség adni a bizonyításra, és bízik benne, hogy augusztusig megtalálja azt a csaptot, amellyel az Eb-n is sikereses lehet.

A nemzeti csapat egyik legjobb játékosa, a Németországban légióskodó Szakmáry Gréta elmondta, hogy izgatottan várja, hogy a szülővárosában léphessen pályára a válogatottban.

Szakmáry Gréta izgatott, hogy Nyíregyházán léphet pályára Forrás: hunvolley.hu

A férfi válogatott kapitánya Bogdan Tanase elmondta, hogy szűk kerettel, mindössze 11 játékossal kezdik a sorozatot, de szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni. A jelentősen megfiatalított válogatottnak rutint kell még szereznie, amire az Európa-liga mérkőzések remek alkalmat adnak.