Vágólapra másolva!
A magyar férfi röplabda-válogatott is megkezdte a szereplését az Európa-Ligában. A remek első szett után Bosznia-Hercegovina csapata feléledt, de Dávid Csanád megmozdulásai átlendítették a csapatot a holtponton. A találkozó végére a bosnyákok látványosan elfáradtak, így 3-1-re Magyarország nyerte a mérkőzést.

Szűk keret állt Bogdan Tanase kapitány rendelkezésére, sok játékos lemondta a válogatottságot, mert a inkább az Országos Ifjúsági Bajnokságon való részvételt választották a nemzeti csapat helyett. Az edzéseken gyakran Nacsa Gábor másodedző állt be, hogy 6-6 ellen tudjanak gyakorolni.

Bogdan Tanase kapitánynak nehéz dolga a keret kialakításával Forrás: MTI/Kovács Tamás

A női válogatott győzelmét kiszurkolva érkeztek melegíteni a férfi válogatott tagjai, akik szeretnék a sorozat mérkőzéseit a 2020-ban esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülésre felhasználni.

Két rossz magyar nyitással kezdődött a találkozó, de Keen néhány labdamenet után elkezdte kiválóan kiszolgálni az ütőket és 8-4-re már a magyar válogatott vezetett. Szabó és Dávid remekül védekeztek, Horváth és Kalmár pontosan fejezeték be az akciókat, aminek köszönhetően magyar sikerrel zárult az első szett. (25-22;1-0)

A második szettre a bosnyák játékosok feléledtek, a hatalmas emelkedések után sokkal precízebben fejezték be az akciókat, mint az első játszmában. Folyamatosan 1-2 pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző. Ristic pontjai és a magyar hibák után 18-14-es vendég vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára.

Tanase kapitány időkérése után Dávid Csanád három remek nyitásával 18-17-re zárkózott a magyar válogatott,

de Horváth három támadása sem ért pontot, így az egyenlítés nem sikerült, Bosznia-Hercegovina kiegyenlített. (20-25;1-1)

A folytatásban bíztatóan kezdtek a hazaiak, de a bosnyákok támadásait csak elvétve sikerült kivédekezni. 10-10-nél megint egyenlő volt, de a vezetést nem sikerült átvennie a magyar válogatottnak. Az előző szetthez hasonlóan folyamatosan 2-3 pontos előnyben voltak a bosnyákok, de 23-22-nél sikerült előnybe kerülni.

Bozóki Bence egy remek egyenes ütéssel kihasználta a második szettlabdát, így újra előnybe került a magyar válogatott. (25-23;2-1)

Bozóki remekül szállt be a meccsbe. Fotó: Hirling Bálint - Origo


Bozóki ott folytatta, ahol az előző szett végén abbahagyta, két ásszal nyitott. A magyar válogatott elővette azt a játékát, amit az első játszmában mutatott: magabiztosan és pontosan fejezte be a támadásokat, illetve a védekezésben a blokkok is jól sikerültek.

Remekül szolgálta ki a csapat Dávid Csanádot, aki szinte nem tudott hibázni a negyedik játszmában.

Egy nagyon magabiztos negyedik szettel zárta le a magyar válogatott a találkozót. (25:17;3-1). A mérkőzés legjobbjának Dávis Csanádot választották meg.

Folytatás szerdán Görögországban.