Társoldalunk:

A házigazda legyőzésével fizetnének a magyar röpis lányok a vendéglátásért

2019.05.31. 17:29

Nem unatkoznak a magyar női röplabda-válogatott játékosai. A szerdai Horvátország elleni vereséget követően, szombaton már Franciaországban, Harnes-ben lépnek pályára. Jan De Brandt csapatának az augusztusi végi, budapesti Európa-bajnoksára való felkészülés a fő célja, de az Európa-ligában egyszer már legyőzött francia válogatott ellen idegenben is szeretnének nyerni.

Lassan már leszállhatnánk– sóhajtott fel Tálas Zsuzsanna, a magyar válogatott feladója nyolc óra utazás után, de nagyon jól tudta, hogy a repülőgép landolását követően még egy hosszú buszút vár a csapatra. Csütörtök reggel 10 órakor autóbusszal indult el a magyar női röplabda-válogatott a háromnapos eső áztatta Varasdról Budapestre,majd a magyar fővárosból egy kétórás repülőút és két óra buszozás után megérkezett az észak-franciaországi Harnes városába. Az utazás hangulatára egyébként nem lehetett panasz. A csapat feladója, Bleicher Réka gondoskodott arról, hogy a játékosok és a stáb se unatkozzon a hosszú úton. Az utazás végén Vígvári Benedek, a csapat terapeutája kápráztatta el Takács Dorotit és Sándor Renátát, mégpedig azzal, hogy a Google Fordító segítségével, milyen kiválóan kommunikál franciául.

A magyar válogatott egyszer már legyőzte Franciországot az Európa-ligábanForrás: MRSZ

Nem rossz– jegyezte meg Bokorné Liliom Rita a szállodába belépve. A válogatottnak ezúttal valóban nem lehet panasza a korábban sokat kritizált francia vendéglátásra, a szobák állapota és az étkezések minősége is elnyerte Szakmáry Grétáék tetszését.

Jan De Brandt szövetségi kapitány eligazítást tartForrás: Origo

Az utazás másnapján a csapat már a mérkőzés helyszínén edzett, ahol a játékosok köszöntötték Darabos Balázst, a csapat erőnléti edzőjét, aki a 31. születésnapját ünnepelte. A 2000 néző befogadására alkalmas aréna modern és a válogatott minden igényét kielégíti. A bejártnál elhelyezett posztereken az látható, hogy gyakran van teltház a sportcsarnokban.

Telt ház várható a meccsenForrás: Origo

Pénteken egy konditermi, majd egy labdás edzés szerepelt a programban. Szombaton reggel egy rövid átmozgató tréning és pihenő után 18.00-tól Franciaország ellen lép pályára a magyar női röplabda-válogatott.