Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően alakulnak eddig a magyar férfi kosárlabda-bajnokság küzdelmei. A középszakaszban az első négy helyen végzett együttes jutott az elődöntőkbe. A Körmend a Péccsel, a Szombathely a Szolnokkal játszik egy három nyert mérkőzésig tartó párharcot. A Vas megyei csapatok pályaelőnyben vannak, így meglepetés lenne, ha nem ők jutnának a döntőbe.

Körmend-Pécs

A két csapat ötödik alkalommal találkozik ebben a bajnokságban.

A korábbi találkozóik során mindkét együttes megnyerte a hazai meccseit, ami a párharc kimenetele szempontjából döntő lehet.

Az alap- és középszakasz győztes Körmend hazai pályán kezd, az első meccsen mindenképpen favoritnak tekinthető saját közönsége előtt. Az amerikai légiósok és a Ferencz-Csorvási magyar tengely kiválóan megérti egymást, amit bizonyít, hogy ebben a szezonban otthon még nem kapott ki a Körmend. A Pécs a Budimir-Csirics veterán páros jó játékában bízhat, de Csirke Ferenc csapatának, akkor lehet valódi esélye, ha Pongó Máté és Taylor is segíteni tud a pontgyártásban.

Meglepetés lenne, ha Csirke Ferenc csapata bejutna a döntőbe Forrás: Vagvolgyi Balint, Nyugat.hu/Vagvolgyi Balint

Szombathely-Szolnok

A Szombathely bombaformában van, egy vereséget szenvedett a csapat a középszakasz során. Okorn edző tanítványai megtalálták azt a játékot, amivel eredményesek lehetnek, folyamatosan rohannak, és rengeteg pontot szereznek.

Az együttes kerete mély, az egyik legjobb magyar játékos, Perl Zoltán is gyakran csak csereként lép pályára.

A Szolnoknál rengeteg a hiányzó az év elején látott csapatból. Rowsey, Kovács, Benke és Milosevics sem áll már Dragan Alekszics rendelkezésére. A csapat eredményessége gyakorlatilag Vojvoda Dávid teljesítményétől függ,

ha a bajnokság legjobb magyar játékosa 25 pont körül dob, és ki tudja szolgálni a társait, akkor meglepetést okozhatnak a Tisza-partiak a Szombathely számára.

Jó játékot várnak a szurkolók Vojvoda Dávidtól Szolnokon Forrás: Illyés Csaba/Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub

A Magyar Kupa döntőjében már találkozott a két csapat, ahol Milosevics és Kovács sérülése ellenére a Szolnok nyerni tudott. Nagy kérdés, hogy Vojvodáék meg tudják-e ismételni a Debrecenben bemutatott bravúrt.